Binnenland

“””Jongeren””” trappen Enschedese homo in elkaar, “geen Jantje, Pietje of Klaasje”

01-07-2020 11:07

Antihomogeweld, je kan geen GeenStijl openslaan of je komt het tegen. Dat is niet de schuld van GeenStijl, dat is de schuld van homohaters.

Nu is het weer raak in Enschede. Daar wordt een 27-jarige man ‘s avonds belaagd door jongens die uit de bosjes springen en hem een geschaafd gezicht, gekneusde ribben en twee breuken in zijn pols bezorgen. Hem wordt “kankerhomo” toegebeten.

Normaliter gaat het in deze gevallen om signalementsloze “””jongeren”””. Maar de man doet een boekje open over de toenemende homo-intolerantie in zijn stad en windt geen doekjes om de achtergrond van de homohaters.

“Volgens Bas (de gefingeerde naam van de man in kwestie, TPO) zijn het bijna altijd jongens met buitenlandse roots, die schelden. „Geen Jantje, Pietje of Klaasje.” De mannen die hem vrijdag aanvielen spraken ook met een buitenlands accent. Zijn zus: „Enschede is echt toe aan een goed debat over tolerantie. Ik vind dat ook de buitenlandse gemeenschap aan zet is. Zij moeten binnen hun gemeenschap het debat voeren dat je respect moet hebben voor homoseksuelen. Dat je vrouwen niet zomaar uit kan schelden voor hoer.””

Het kan nooit lang duren of Bas en zijn zus zullen worden gecancelled. Het kan niet zo zijn dat we feiten benoemen, dat hebben we niet afgesproken met zijn allen en Arie Boomsma.