Politiek

College B&W 020 (GroenLinks) verklaart illegaal tweede huis burgemeester (GroenLinks) legaal

02-07-2020 18:35

Is dat mazzel hebben voor de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema (GroenLinks): ze wordt gematst door haar eigen GroenLinkse college van B&W (GroenLinks) en mag haar illegale tweede huisje in Noord lekker houden. Het normale volk en minder belangrijken zoals u (ook wel ‘het gepeupel’ genoemd) mag dat natuurlijk niet want de woningvoorraad in Amsterdam is beperkt dus moet je het met maximaal één woning doen. Maar GroenLinksers behoren in Amsterdam tot de boven ons gestelden en daarvoor gelden hele andere regels.

Het College van B&W (GroenLinks) verklaart zich als volgt:

“Het college heeft besloten tot het verlenen van een onttrekkingsvergunning voor een woning van de burgemeester in Holysloot op grond van de hardheidsclausule van de huisvestingsverordening. De burgemeester heeft eerder al laten weten dat zij hiervoor een verzoek zou indienen. Bij de aankoop van het huis wist zij dat ze zes maanden de tijd had om de vergunning aan te vragen. Om de procedure ordentelijk te laten verlopen heeft zij hier de afgelopen maanden de tijd voor genomen. Het verzoek is daarna ingediend bij het college. De burgemeester was voor de zuiverheid bij het nemen van het besluit niet aanwezig.”

Die ‘hardheidsclausule’ is een soort van ‘de wet geldt voor iedereen, maar stiekem toch niet voor iedereen’-kaart-in-de-mouw die het GroenLinkse College van B&W (GroenLinks) nu speciaal voor de GroenLinkse burgemeester (GroenLinks) tevoorschijn heeft getoverd.

Kortom: als u ook graag dingen wilt doen die anderen niet mogen moet u lid worden van GroenLinks en zorgen dat u bij de hoofdstedelijke bestuurselite hoort. Wat meteen verklaart waarom die GroenLinkse hoofdstedelijke bestuurselite zo populair is. Het kan je zomaar een op magische wijze legaal gemaakt illegaal tweede huisje opleveren.