Politiek

Islampartij NIDA wil Tweede Kamer in, gaat alle crises in NL oplossen door Koran te lezen

05-07-2020 19:10

Bij de Provinciale Staten-verkiezingen haalde NIDA nul komma nul zetels en lokaal hebben ze alleen zeteltjes in Rotterdam (2), Den Haag (1) en Almere (1), maar inshallah zal NIDA doodleuk ‘drie á vier’ Kamer-zetels gaan veroveren bij de eerstvolgende landelijke verkiezingen. Denkt althans Nourdin el Ouali, de partijleider van NIDA.

In NRC Handelsblad mag hij uitgebreid uitleggen waarom Heel Holland staat te springen om islam in de Tweede Kamer, waarom NIDA eigenlijk nu al fantastisch is en waarom NIDA geen DENK is maar DENK meer een soort NIDA maar dat DENK stom is en NIDA niet, ofzoiets. En ze zijn er ook voor ‘witte Nederlanders’, dus dat is boffen voor de ‘witte Nederlanders’.

Leest u even mee?

“Het grootste probleem, voor onze generatie zeker, is de ecologische crisis. De manier waarop we leven is niet houdbaar, het gaat ten koste van onze gezondheid, van de natuur, van leven as such. Velen komen door armoede en ongelijkheid hier niet eens aan toe. En ja, wij vinden de oplossingen voor al deze crises in de Koran. De wijze waarop we consumeren, het tegengaan van verspilling, het zorgen voor elkaar en je omgeving.”

We zijn er ook voor witte Nederlanders.

Wij omschrijven onszelf als een progressief kosmopolitische emancipatiebeweging van een nieuwe generatie zonen en dochters van Nederland.

Wij zien de islam als inspiratiebron en diversiteit als rijkdom om uit te putten. Islamitische inspiratie is niet alleen voor moslims, het vindt weerklank in ieders geweten. We zijn anti-establishment.

Denk is een tweede Nida. Dat is eerlijker. Zij hebben zich door ons laten inspireren, wij waren er eerder. We delen een deel van hetzelfde electoraat en we hebben voor een deel dezelfde prioriteiten. Maar wij hebben een andere manier van politiek bedrijven: minder populistisch, meer ethisch gedreven. Constructiever, zo je wil.

Ik zie landelijk wel een potentie van drie à vier zetels.”