Binnenland

Corona-overzicht: paniek in Italië, spierproblemen bij langliggers en 41-jarige acteur overleden

06-07-2020 10:36

Goooooeeeeeeeddddeeeeeeemorguh dames en heren, ook dit weekend heeft corona ons niet verlaten.

Het gaat niet zoals gewenst in Italië, het vooralsnog zwaarst getroffen land van Europa. Italië maakt zich zorgen.

“De groei van het aantal besmettingen in Italië is de afgelopen dagen bijna verdubbeld. Tegelijkertijd is de verkoop van mondmaskers ingestort. Apothekers geven aan dat ze tot 70 procent minder mondbescherming verkopen. De Italiaanse overheid maakt zich zorgen.

Voor de vijfde achtereenvolgende dag neemt het aantal nieuwe besmettingen in Italië toe. Op 29 juni werden 126 Italianen besmet met het coronavirus, zaterdag waren dat er 235. Het aantal uitgevoerde tests nam in die periode wel toe, maar de stijging zette zich zaterdag door terwijl het aantal tests met 26.000 afnam ten opzichte van de dag ervoor.”

Lang op de Intensive Care liggen (iets waar het beruchte griepje corona nogal eens toe leidt) is bovendien desastreus voor de spieren en zenuwen.

“De meeste patiënten die nu nog in de intensive care-bedden liggen na een besmetting met Covid-19, hebben een ernstige aantasting van spieren en met name zenuwen. Deze lijkt op het angstaanjagende Guillain-Barré Syndroom, een zeldzame spieraandoening.”

En dus kunnen er nog steeds mensen – ook j0nge, fitte mensen in de kracht van hun leven – overlijden aan COVID-19.

“Broadway-acteur Nick Cordero is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De Canadees overleed zondag na meer dan negentig dagen op de intensive care te hebben gelegen. Cordero is 41 jaar geworden.”