Binnenland

Wat u ook doet: in 2050 zijn er meer, meer, meer immigranten in Nederland

07-07-2020 09:44

Asielzoekers voor de kust van Griekenland. (Screenshot YouTube)

U vindt misschien dat Nederland vol is. Of druk. Of dat niemand in uw straat nog Nederlands spreekt. Of dat iedereen die geen Nederlands spreekt de dienst uitmaakt in uw straat. Met grote auto’s bovendien.

Dat is dan jammer. Want wat voor racistische gedachten u ook heeft, Nederland zal on.her.roe.pe.lijk. blijven volstromen met immigranten. Dat zegt het CBS.

Verkenning Bevolking 2050: meer inwoners met een migratieachtergrond

Het aantal inwoners van Nederland met een migratieachtergrond zal tot 2050 zeer waarschijnlijk toenemen. Afhankelijk van hoe de migratie naar Nederland zich in de toekomst ontwikkelt, groeit hun aantal van 4,2 miljoen inwoners met een migratieachtergrond in 2020 naar tussen de 5,3 en 8,4 miljoen in 2050. De groep zal anders samengesteld zijn dan nu het geval is. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Verkenning Bevolking 2050’, dat het NIDI en het CBS in opdracht van het ministerie van SZW hebben uitgevoerd.

Groei aantal Nederlanders met migratieachtergrond met 1 tot 4 miljoen

Begin 2020 telde Nederland 17,4 miljoen inwoners, waarvan ruim vier miljoen (24 procent) mensen met een migratieachtergrond. Dit zijn inwoners waarvan ten minste één ouder buiten Nederland is geboren. Bij een relatief lage instroom (per saldo gemiddeld 16 duizend per jaar vanaf 2019) zou deze groep kunnen toenemen tot ruim 5 miljoen, bij een hoge instroom (per saldo 93 duizend migranten per jaar er bij) tot ruim 8 miljoen personen.

Voor meer cijfers kunt u hier terecht.

Dit alles roept de vraag op wat we eigenlijk aan politici hebben. Immigratie is niet zoals het weer. Immigratie kan beïnvloed worden. Politici kunnen beleid maken om immigratie in te dammen, maar hebben zich ook helemaal vastgedramd in internationale verdragen. En als ze nog niet vast genoeg zitten, rommelen ze zichzelf een Marrakesh Immigratiepact in.

Wat hebben we aan politici en verkiezingen, als er echt niets te kiezen valt? Tot 2050, kufar.