Jan Dijkgraaf stopt als columnist bij Veronica Inside

09-07-2020 11:37

Columnist Jan Dijkgraaf. (Screenshot YouTube)

Jan Dijkgraaf stopt als radiocolumnist bij Veronica Inside. Dat schrijft hij donderdag in zijn Briefje van Jan. Reden is dat de redactie van het programma van Wilfred Genee een column over zanger Gordon weigerde.

“Zoals altijd stuurde ik jullie, vanwege de instartjes, de laatste regels van mijn briefje van die dag. En toen kreeg ik bij hoge uitzondering een belletje. Dat ‘de redactievergadering’ even geen zin had in gezeik met Gordon. Gordon is de Talpa-ster van wie we allemaal honderd procent zeker weten dat hij bij de Talpa-leiding zou gaan janken over jullie als jullie mij dat briefje zouden laten voorlezen. Zeker als-ie bloed ruikt.

(-)

Als ‘Gordon’ namelijk ‘Dreetje Hazes’ was geweest, hadden jullie zitten schateren in de studio. Nu het er eentje van Talpa is, kon het niet. Die beperking was de druppel. Iederéén in de entertainmentwereld is er eentje van Talpa, heeft vriendjes bij Talpa of doet het met iemand van Talpa. Als ik dáár rekening mee moet gaan houden bij de keuze van mijn onderwerpen, ben ik niet langer niemands knecht, maar John de Mols knecht.”

Dijkgraaf had sinds vorig jaar een wekelijkse column bij het programma.

Briefje van Jan – Aan Gordon Heuckeroth