Politiek

Bonusquote: Bart Schut (NIW) legt knie in nek van Thierry Baudet (FvD)

12-07-2020 17:03

Thierry Baudet (Screenshot FvD Journaal)

“De bruine geur van extreemrechts hangt steeds nadrukkelijker boven je Forum. Lang behield je het voordeel van de twijfel. Dat je ooit je proefschrift aanbood aan veroordeeld Holocaust ontkenner en serieantisemiet Jean-Marie Le Pen was vast een jeugdzonde. En kon jij er iets aan doen dat de neonazi’s van Erkenbrand jouw partijfeestje crashten? Had je wat beter onderzoek moeten doen en niet Dries van Langehove van het Vlaams-nationalistische Schild en Vrienden uit te nodigen voor je Summer Academy? Misschien, maar hoe kon jij nou weten dat achter het schild van besloten Facebookgroepen die vrienden Hitler verheerlijkten en Shoaslachtoffers belachelijk maakten?

En nu ben je aan tafel geschoven bij ON1, de aspirant-omroep voor complotdenkers, antivaxers en astrologen, om je eens lekker positief te laten interviewen door Joost Niemöller. Je weet wel, de journalist die vindt dat zwarten minder intelligent zijn doordat de evolutie hun geslachtsdelen meer ontwikkelde dan hun hersenen. Die veroordeeld Holocaustontkenner David Irving een van de beste naoorlogse historici vindt. En die zichzelf verwijt ‘te laf te zijn’ om tot een definitieve conclusie over de Holocaust te komen, omdat die niet overeen zou kunnen komen met het ‘officiële verhaal’ over de Shoa.

Dat is natuurlijk jouw keuze, maar de mijne is niet meer op jouw partij te stemmen. Zeker niet zolang jij er de scepter zwaait.”

 

Iswelzo! Wat Bart Schut zegt! Kartelstutters united!