Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Hugo de Jonge

12-07-2020 09:31

 

Meneer De Jonge,

Diep weggestopt in een human interest-interview meldde de Volkskrant gisteren wat iedereen met een beetje mensenkennis al maanden weet: u bent een intens slecht mens.

U vroeg Diederik Gommers te liegen over het aantal beschikbare IC-bedden én niet langer eerlijk te vertellen dat bij de verdeling van de IC-bedden geselecteerd werd op leeftijd.

Voor dat laatste liet u hem zelfs “in het landsbelang” een spreekverbod opleggen.

De nationale omroepen en de mainstream media pikten dit nieuws niet op. Zelfs de brenger van het nieuws, de Volkskrant, promoveerde het niet tot een berichtje voor de nieuwspagina’s, laat staan tot de opening van de voorpagina.

Dat betekent dat alle traditionele media het volkomen normaal vinden dat ministers de Tweede Kamer voorliegen en wetenschappers manipuleren en de mond snoeren.

Of het betekent dat ze graag willen dat u de CDA-lijsttrekkersverkiezing van Pieter Omtzigt wint.

Hoe dan ook zal een groot deel van de CDA-lezers die mogen stemmen over hun nieuwe lijsttrekker (en dus ook over de vraag of u de nieuwe premierkandidaat van het CDA wordt óf Wopke Hoekstra) tot vandaag niet weten wat een eh… rat u echt bent.

Uw tegenstander Pieter Omtzigt is te weinig politicus om deze voorzet voor open doel keihard in uw kruising te trappen. Gisteravond zat hij bij Nieuwsuur. Dat de interviewer dit onderwerp liet lopen, lag voor de hand. Maar dat Omtzigt niet zelf de kans pakte, was een misser van formaat.

Chic blijven is leuk en aardig, maar heeft weinig zin als de CDA-leden niet eens weten dat er wat speelt.

Al kan het natuurlijk ook dat Pieter Omtzigt de afgelopen twee weken heeft ontdekt dat zijn eigen bureau vol dossiers hem toch beter past dan de schijnwerpers van het toneel waarop narcistische gladjakkers als u, desnoods met een pilletje of een snuifje erin, zich als een vis in het water bewegen.

En hóópt-ie woensdag vooral níet als winnaar uit de bus te komen.

Wellicht vindt Pieter Omtzigt dat het blootleggen van de verdeeldheid in het CDA (wat feitelijk gebeurd is nu u de kandidaat van slechts 48,9 procent van de leden bent) al genoeg zand in de machine is.

Het zal u allemaal worst wezen.

Als u maar wint.

Bol.com Algemeen

 

Toch kan iedere ontheemde stemgerechtigde die wil dat het CDA met het duo Omtzigt-Hoekstra een serieuze optie wordt bij de komende Tweede Kamerverkiezingen, nog even hoop houden.

Vanavond zit premier Mark Rutte bij een speciale uitzending van Op1, die wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw en Fidan Ekiz.

Fidan Ekiz wond zich gisteren nogal op over het journalistieke falen van de Volkskrant. Ook zij zal gezien hebben dat het in staatsomroep- en dode-bomenland doodstil bleef. Dus zij kan Rutte erover aan de tand voelen (en andermaal haar klasse bewijzen).

Rutte zelf zal u niet slopen.

Diens hekel aan Pieter Omtzigt is nog véél groter dan zijn afkeer van Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet, die op zeker geprognotiseerde zetels zou verliezen aan een CDA van Pieter Omtzigt en Wopke Hoekstra. Én die u in lijsttrekkersdebatten alle hoeken van de studio zal laten zien, omdat het origineel altijd beter is dan de kopie.

Want dat is het mooie aan die lijsttrekkersverkiezing van het CDA.

Die gaan helemaal niet over u.

Die gaat erover of het CDA überhaupt kans maakt op het premierschap.

Die kans is met u als lijsttrekker nihil.

En vreemd genoeg zonder u, met Omtzigt als lijsttrekker en Hoekstra als premierkandidaat, reëel.

Dat weet u ook wel. Maar uw ego verhindert u om het beste voor de partij te doen.

Was u trouwens niet die CDA-wethouder in Rotterdam die het nogal onethische voorstel deed om bepaalde vrouwen te verbieden om zwanger te worden?

Toen dat.

Nu die kwetsbare ouderen die u -op z’n Rotterdams gezegd- de moord liet stikken.

U heeft iets met minder, minder, minder mensen, hè?

Groet,

JanD

PS. Ik vrees dat we met u nog niet aan de oprotkoffie toe zijn. Dus heb ik maar een alternatief cadeautje voor uw vrouw gezocht.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (Bunq me). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)