Binnenland

Baltimore (VS) dumpt architectenbureau West 8 (Rotterdam) wegens foto met Zwarte Piet uit 2012

13-07-2020 16:21

Het Rotterdamse architectenbureau West 8 zelfcensureert een opdracht ter waarde van bijna drie ton in Baltimore. De reden is (uiteraard) ophef en gedram over ‘racisme’, zoals gebruikelijk veroorzaakt door een jaren oude Tweet foto van een bedrijfsfeest van West 8 in 2012. Op die foto is een Sinterklaas met Zwarte Pieten te zien, want het was Sinterklaastijd, en in 2012 was Sinterklaas nog gewoon een kinderfeest zonder bijbehorende door de MSM en NPO opgezweepte hysterische burgeroorlogtaferelen.

Maar een nieuwswebsite uit Baltimore kreeg de foto ook onder ogen en aangezien ‘Zwarte Piet’ uitsluitend voor autochtone blanke Nederlanders géén blackface of ‘racistische karikatuur’ is, was de rel al snel geboren. Inwoners van Baltimore vroegen zich af of een architectenbureau waar ze aan kennelijk aan blackfacing doen wel het juiste architectenbureau is om woonwijken te bouwen in Baltimore. Laat staan woonwijken voor zwarte inwoners.

Nog voor de rel goed en wel NPO-proporties kon krijgen besloot West 8 zelf om de opdracht terug te geven en vervolgens snel te bukken en te knielen. West 8 liet zoals vrijwel alle bedrijven en merken anno 2020 meteen weten dat Zwarte Piet inderdaad racistisch is en zelfs dat Zwarte Piet al sinds 2012 van hun bedrijfsfeesten wordt gecensureerd. Sowieso waren die architecten al een tijdje bezig met overdadig deugen, want dat is tegenwoordig een belangrijke marketingstrategie.

Dit zal de usual suspects in de RACISME!-dramhoek en alle overige vuistjesmaaiende moraalriddertjes op Twitter natuurlijk niet tegenhouden om dit architectenbureau alsnog helemaal de touwtyfus te cancelen dus de kans dat deze Rotterdamse architecten binnen niet al te lange tijd openlijk ‘sorry’ zeggen en gaan herstelbetalen is enorm groot.

Tip voor de RACISME!-ophefdrammers in kwestie: architecten zijn seksistische vrouwenmoordenaars!

De blackface foto: