Politiek

Thierry Baudet (FvD) ziet kritische beschouwing aan voor positieve recensie

13-07-2020 13:09

FvD-fractievoorzitter Thierry Baudet (Screenshot Tweede Kamer)

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet heeft een nieuw boek geschreven; Politiek van het gezond verstand. De jeune premier vindt het maar zo zo dat daar weinig aandacht voor is en spreekt van een ‘totale blackout in de media’. Al bereikte hij vanuit het niets plek 50 in de Bestseller Top 60 van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), onder meer bekend als de organisatie achter de Boekenweek. Ondertussen stuitte Baudet dit weekeinde op zijn geliefde Twitter toch op een recensie.

Baudet legt de verhandeling van Dr. C. P. de Boer – als predikant verbonden aan een gereformeerde kerk in Sliedrecht – in het Reformatorisch Dagblad uit als een aansporing om het boek te kopen. Maar wie de recensie leest, ziet dat De Boer helemaal niet zo te spreken is over het werk.

De geestelijke herkent een ‘evangelisch getinte boodschap’ van de zelfverklaard cultuurchristen Baudet maar concludeert dat ‘Baudet zijn heimwee naar het Europa van weleer vertolkt met behulp van christelijke woorden, terwijl hij de Persoon, de betekenis en de consequenties van het christelijke geloof radicaal afwijst’.

Of uitgelegd voor de minder theologisch onderlegde:

“Een christelijke lezer herkent tal van christelijke motieven en woorden in deze bundel, maar ervaart al lezend vervreemding van Baudets evangelisch getinte boodschap, die op de keper beschouwd heidens is.”

Waarvan akte.

Chris Aalberts – ‘Politiek van het gezond verstand’ toont aan: de ideeën van Thierry Baudet zijn op