Politiek

Jan Roos weg bij Forum voor Democratie – Thierry Baudet heeft hem niet nodig wegens ‘verkeerde bloedgroep’

17-07-2020 12:45

Jan Roos (Screenshot YouTube)

Oud-presentator en VNL-lijsttrekker Jan Roos stopt als mediatrainer van Forum voor Democratie (FvD) en heeft zijn lidmaatschap van de partij van Thierry Baudet opgezegd. Dat schrijft Roos vrijdag op zijn weblog.

“Het werd steeds moeilijker om mezelf recht in de spiegel aan te kijken. En dus nu is de knoop doorgehakt. Dat betekent vrijwel zeker dat ik door de partij niet meer ingehuurd zal worden als mediatrainer, maar geld maakt niet goed wat mijn gevoel mij aangeeft.”

Roos heeft zich naar eigen zeggen meerdere malen aangeboden om binnen FvD ‘puin te ruimen’. “Om te voorkomen dat Thierry weer vreemde dingen roept of twittert waar je het schaamrood van op de kaken krijgt.” Maar Baudet voegde Roos toe dat hij niet nodig was:

“Liever gezegd, ik kreeg van hem te horen dat ik de verkeerde bloedgroep heb. (-) In eerste instantie vond ik dat nogal een belediging. Maar uiteindelijk blijkt Baudet daar gewoon gelijk in te hebben. Ik heb niet de juiste bloedgroep. En daar mag ik verdomde blij om zijn.”

November vorig jaar maakte Roos bekend dat hij lid was geworden van FvD. Toen zei Roos nog:

“Het wordt tijd dat we het collectivisme van links kopiëren en de strijd met de tegenstanders aangaan, in plaats van met elkaar. Het wordt tijd dat de rechtse ziekte stopt en dat we een eenheid vormen.”

Lees ook – Jan Roos gaat mediatraining aan Forum voor Democratie geven