Op democratische wijze van Europa het nieuwe Midden-Oosten maken

19-07-2020 15:44

De belangrijkste voorspelling van Karl Marx is nooit uitgekomen, in geen enkel land. Volgens Marx zou de werkende klasse in opstand komen, de productiemiddelen in eigen hand nemen en het kapitalisme definitief uit de wereld helpen. Wat bleek? Dankzij het kapitalisme steeg de welvaart. De werkende klasse is tevreden en stemt voor Trump of in Europa voor een of andere intellectuele salonsocialist die uiteindelijk de pluche zal inruilen voor een vetbetaalde zetel in een Raad van Bestuur.

Voor wie de bestaande orde wil omverwerpen is het klassieke marxisme geen handig strijdmiddel. Twee strategieën zijn aan te bevelen. Ten eerste moeten we de mensen angst aanjagen. In de jaren ’70 vorige eeuw werd voorspeld dat er onvoldoende voedsel zou zijn voor de toenemende wereldbevolking. In de jaren ’80 vorige eeuw dreigde een nucleaire apocalyps. In de jaren ’90 vorige eeuw bleek de ozonlaag aangetast en sinds het jaar 2000 proberen we de lethargie van de massa te doorbreken met de dreiging van de klimaatverandering en gelukkig, althans voor diegenen die de wereld willen verbeteren, komt daar nu de coronapandemie bij.

Een tweede strategie is het zaaien van tweedracht. Zoals gezegd is het opzetten van de werkende klasse tegen de kapitalisten niet gelukt. We moeten het dus over een andere boeg gooien, het liefst op meerdere terreinen. Een handige truc is zwart en blank tegen elkaar opzetten. Andere tegenstellingen die aangewakkerd kunnen worden zijn tussen de superrijken en Jan Modaal, tussen heteroseksuelen en leden van de LGTBI-groep, tussen MeToo-dames en heren met losse handjes, tussen autochtonen en allochtonen, illegalen of legale immigranten. Deze strategie is populair, gezien de veelheid van door de media aangewakkerde controverses en de talloze actievoerders die de straat opgaan met opruiende spandoeken.

Als we succes oogsten met deze twee strategieën en de gehele westerse samenleving een puinhoop wordt moeten we weten welk doel we willen bereiken. In het licht van de controverses die nu heersen en die succesvol tot tweedracht leiden moeten we eerst en vooral de drie fundamenten van de westerse beschaving ondermijnen. Dat zijn het gezin, de joods-christelijke moraal en het kapitaal. Dat lijkt aardig te lukken. Heel veel volwassenen gaan geen traditioneel huwelijk meer aan of hebben te weinig kinderen om de bevolking stabiel te houden. Met de vergrijzing sterven we langzaam uit. De joods-christelijke moraal is sinds de jaren ’60 vorige eeuw gedeconstrueerd en de islam komt in de plaats. Het kapitaal krijgt met de coronapandemie een definitieve klap, want duizenden miljarden euro’s en dollars worden in de digitale ruimte gepompt zonder iets van waarde als onderpand.

Wat moet er nu in de plaats komen? Het gaat hier om het verbeteren van de wereld. Duidelijk is dat de westerse beschaving moet vervangen worden door een beschaving die niet zo zwaar erfelijk belast is. Wij en onze voorouders hebben de erfzonde begaan (slavenhandel, kolonialisme, kapitalisme) en daarom moeten we worden verjaagd. Al wat blank is, moet worden afgewezen. Neem bijvoorbeeld de in het Westen algemene verontwaardiging over de afschuwelijke dood van George Floyd. Zowel links als rechts zijn hier verbijsterd over. Volgens de Amerikaanse politiek commentator Dinesh D’Souza, bekend van zijn boek The United States of Socialism, was dit een gelegenheid voor nationale en internationale eenheid. Dat mocht dus niet, anders komt de tweede strategie in het gedrang.

Het werd een hetze tegen al wat blank is. Standbeelden van mannen die voor de westerse beschaving van groot belang zijn geweest werden vernield. Zelfs Churchill, Abraham Lincoln en de Onbekende Soldaat moesten eraan geloven. De apotheose en absolute vernedering van de blanken waren de blanke meisjes die de voeten kusten van de afstammelingen van zwarte slaven. Ook de politie moet weg zodat de revolutie ongeremd kan doorgaan.

Het doel van de revolutie om die vervloekte westerse beschaving definitief te vernietigen ligt binnen handbereik. Er moet nog één hobbel worden genomen, namelijk de blanken een minderheid laten worden in hun eigen beschaving. Dat is al aardig gelukt door het immigratiebeleid van de gezinshereniging. Alleen toegang geven aan goed opgeleide immigranten, die bijna per definitie de westerse waarden aanhangen, biedt geen oplossing. Met de gezinshereniging komt bij elke niet-westerse immigrant de gehele clan mee met hun tradities en leefregels. Dat is mooi meegenomen. Nog beter is het om op te komen voor illegalen en uitgeprocedeerden, want het aantal van hen loopt in de westerse landen in de tientallen miljoenen. Amsterdam speelt hier een voortrekkersrol: in een groot pand in een sjieke buurt zullen 500 uitgeprocedeerden worden gehuisvest.

Straks kussen de buurvrouwtjes de voeten van die nieuwkomers. Nog even geduld en dan hebben de niet-blanken de absolute meerderheid en kan op democratische wijze van Europa het Nieuwe Midden-Oosten gemaakt worden.