Villa meesterjournalist Ton F. van Dijk afgebrand – Politie houdt rekening met brandstichting

20-07-2020 16:07

Beeld Omroep Gelderland.

De villa in het Harderwijkse Hierden die begin deze maand afbrandde is van meesterjournalist Ton F. van Dijk. De politie houdt rekening met brandstichting en heeft de zaak in onderzoek.

Van Dijk wil maandag tegenover TPO alleen maar bevestigen dat het over zijn huis gaat.

“Dat klopt. Ik kan er verder niks over zeggen helaas.”

In het onderzoek wordt volgens de Telegraaf meegenomen dat Van Dijk meerdere spraakmakende publicaties op zijn naam heeft staan. Van Dijk was jarenlang omroepbaas en daarna onder meer blogger; een periode waarin hij Alexander Pechtold (D66) en VVD’ers Ton Elias en Hans van Baalen in de problemen bracht. Sinds enkele jaren schrijft hij voor HP/De Tijd waarvoor hij menig primeur opduikelde.

Zo stond Van Dijk aan de basis van de val van VVD Kamerlid Han ten Broeke in 2018. Eind vorig jaar onthulde hij dat GroenLinks Kamerlid Isabelle Diks ruim 46.000 euro verblijfskostenvergoeding ontving terwijl ze gewoon in Den Haag woonde.

Een publicatie van Van Dijk over een ’buitenechtelijke affaire’ van Tunahan Kuzu leidde dit jaar binnen DENK tot grote onrust. In mei schreef Van Dijk dat de rechterhand van Thierry Baudet de ’Holocaust relativeerde’. Ook onthulde de journalist dat in appgroepen van de jongerenbeweging van Forum voor Democratie fascistische en antisemitische uitspraken werden gedaan.