Politiek

Nederland wordt Groot-Amsterdam: onderhoud aan wegen naar niveau derdewereldland

24-07-2020 08:07

Foto: NH53 (https://www.flickr.com/people/33143388@N04)

Ons mooie steenrijke landje aan de Noordzee slijt langzaam weg. Overheden vertikken het om onderhoud te verrichten aan infrastructuur zoals wegen, bruggen, fietspaden en viaducten.

De toekomst die ons te wachten staat lijkt instortend en wegzinkend Amsterdam wel. Nu is het verschil: in Amsterdam vindt het linkse college dat u gewoon stil moet zitten en zijn auto’s uit den boze, in De Rest van Nederland is het geldgebrek waardoor civiele werken staan te verkruimelen.

Zeggen wij niet, maar zegt Bouwend Nederland, dat natuurlijk totaal geen enkele agenda heeft als het op bouwen aankomt, want Bouwend Nederland is geen belangengroep voor de bouwsector. Oh, wacht. Anyway, de belangen van de bouwlobby en die van de normale Nederlander zijn gelijk: zij willen bouwen, wij willen geen België worden want de wereld heeft al genoeg grindpaden. Win-win.

Alleen jammer dat Maxime Verhagen, opperhoofd van Bouwend Nederland, in zijn bedeloproep het stropopje van de vErKeErSvEiLiGhEiD erin fietst. Maar goed, alle middelen zijn geoorloofd om geen Amsterdam of België 2.0 te worden.