Binnenland

Massale vechtpartij in Brabants asielzoekerscentrum te Budel

28-07-2020 09:29

Refugees on a boat crossing the Mediterranean sea, heading from Turkish coast to the northeastern Greek island of Lesbos, 29 January 2016. Foto: Mstyslav Chernov/Unframe (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Mstyslav_Chernov)

De groeten uit Budel. Daar was het vannacht bal. Honderden bewoners van het asielzoekerscentrum sloegen en staken elkaar daar dat het een lieve lust was.

Er zijn weinig details bekend en het is een wonder dat dit überhaupt naar buiten komt en het COA dit niet als een malle spint. Vooralsnog wordt gemeld dat de vechtpartij om 4:00 uur ‘s nachts begon (mooi tijdstip) en leidde tot de inzet van meerdere politie-eenheden.

Ook zouden er vier lichtgewonden zijn gevallen door het oneigenlijk gebruik van messen. Er is overigens al tijden sprake van overlast en criminaliteit in en rondom het AZC in Budel. De aldaar geplaatste neurologen, apothekers en architecten kregen in 2019 daarom een heuse k e t e n m a r i n i e r op hun dank. Het heeft geholpen, zoveel is duidelijk.

Pak aan, asielzoekers! Alsjeblieft?