Media & TV

Veronica Inside-trio voor het blok: vrijdag moet er een oplossing zijn (Plus: een verzoek van Jan Dijkgraaf)

30-07-2020 12:53

Veronica Inside-commentator Johan Derksen.

Na anderhalve maand nadert de affaire die Nederland deze zomer in z’n greep hield de ontknoping. Het Veronica Inside-trio bestaande uit Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee moet uiterlijk vrijdag bij Talpa met een oplossing komen voor hun onderlinge vertrouwensbreuk. Dat laat Johan Derksen weten aan De Telegraaf. Vandaag, donderdag, komen de mannen samen om over de situatie te praten.

Derksen gaat er met gestrekt been in:

“Voor mij is het heel simpel. Om mij nog aan tafel te krijgen, moeten ze Wilfred Genee vervangen door Hélène Hendriks. Dan gaan René van der Gijp en ik er zometeen weer lachend zitten. Maar ik geloof niet dat Talpa die oplossing ziet zitten.”

Anderhalve maand geleden maakte Derksen een grap over rapper Akwasi. Vervolgens overspoelde een tsunami van Deugoïden het medialandschap wat culmineerde in een bijkans communistische zelfkritiek-sessie op de Nationale Televisie. De rol van Wilfred Genee als aanklager, rechter en beul in die uitzending zat Derksen en zijn makker Van der Gijp niet lekker en toen stond het voorbestaan van het programma opeens op het spel.

Maar nu is het genoeg, meent Talpa. Vrijdag D-Day. Maar gaat het echt zo spannend worden? Voormalig Veronica Inside-medewerker Jan Dijkgraaf denkt er het zijne van.

Coen de Jong – Johan Derksen-kwestie bewijst: de gedachtenpolitie kan ook bij u voor de deur staan

Sietske Bergsma – Het is kiezen tussen ‘woke’ of je loonstrook

Fidan Ekiz – Waar het oproepen tot een boycot begint, eindigt het vrije woord