Politiek

Bonusquote – Diederik Gommers: ‘We hoeven niet in paniek te raken, amper nieuwe patiënten in ziekenhuizen’

31-07-2020 11:28

“Toch hoeven we niet in paniek te raken. Als jongeren goed afstand houden tot hun ouders en grootouders kan de schade beperkt blijven. In Nederland hadden we op het dieptepunt dagelijks toch nog 50 tot 100 nieuwe besmettingen, dat is een soort constante basis, zonder al te veel extra ziekenhuisopnames.

Daarbovenop zien we nu clusters door feestjes, barbecues, studentenpartijtjes, samenkomsten van religieuze groepen. Al die haardjes moeten goed onderzocht worden, in de gaten worden gehouden door de GGD’s. En daar is Nederland als vanouds goed in hè, vergeet dat niet.

Ontstekingsremmer Dexamethason werkt bijvoorbeeld goed voor erg zieke coronapatiënten. De sterfte neemt met dertig procent af, bleek uit een Britse studie. Als mensen dat nemen, belanden ze minder snel op de ic, en hebben ze minder zuurstof nodig op de gewone afdeling in het ziekenhuis.”

Niets aan de hand, gewoon doorlopen, wel beetje afstand houden en doe vooral een mondkapje op. En zo niet dan is er altijd nog Hydroxychloroquine Dexamethason. Aldus dé IC-baas van Nederland in AD.