Binnenland

Agenten die ”’racistische”’ uitlatingen deden in WhatsApp-groepen niet vervolgd

04-08-2020 16:26

Een politieauto. (Screenshot YouTube)

Antiracisme is een businessmodel, dus als agenten niet worden vervolgd voor vermeend racistische uitlatingen die zij in WhatsApp-groepen hebben gedaan, dan is dat natuurlijk een geweldige rechtvaardiging voor nóg méér sub-si-die.

Wat wil het geval:

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat de agenten, naar wie een strafrechtelijk onderzoek is gestart naar aanleiding van uitlatingen in een WhatsApp-groep, niet vervolgen.

Begin juli meldden media de beschikking te hebben over racistische berichten in een WhatsApp-groep waaraan politieagenten deelnamen. Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft onderzocht of de agenten zich schuldig hebben gemaakt aan discriminatie.

Maar volgens de wet leven we nog niet (nog net niet) in 1984. Want omdat de agenten de uitspraken hebben gedaan in een besloten groep – en niet in het openbaar – zijn hun uitlatingen niet strafbaar. Er zullen veel activisten zijn die dit verschrikkelijk en onacceptabel vinden, maar helaas, de wet staat in de weg.

Overigens zal de politie wel een intern onderzoek starten naar de ”’racistische”’ uitspraken. Het is verder een publiek geheim dat het politiekader veel linkser is dan de agent op straat die elke dag met zijn poten in de stinkende realiteit staat.