Buitenland

Spaanse Prins Bernhard verlaat spoorslags Spanje

04-08-2020 09:19

In Nederland hadden we Prins Bernhard, liefhebber van jonge vrouwen, oud geld en grote steekpenningen. Zelfs de commissie die moest onderzoeken of Benno geld had aangenomen van Lockheed, moest zich in allerhande bochten wringen om de prins – van wie geen kwaad – te rehabiliteren tot brave borst.

Nu blijkt wat voor amateur onze prins-gemaal eigenlijk was. Lockheed betaalde hem $1,1 miljoen, een fooi. Nee, dan de Spaanse voormalige koning Juan Carlos. Die scoort snoeihard op de Schaal van Koninklijke Douceurtjes. Juan C. nam krankzinnige bedragen smeergeld aan. Alleen al voor wat gehossel in verband met een weg tussen Mekka en Medina, werd €100 miljoen gestort op een rekening gelieerd aan de ex-koning.

U begrijpt: Juan Carlos is zo corrupt als een voormalige Spaanse koning zonder eergevoel. Daarom verlaat hij nu Spanje. Dit laat hij weten in een brief. Hij zou zijn zoon Felipe de kans willen geven zijn koningschap goed te vervullen. Onze twee centen: Felipe heeft Juan Carlos onder druk gezet en hem gesommeerd op te tyfen. Felipe wil namelijk het imago van de Spaanse kroon opvijzelen. Daar kan je geen prins Bernhardoïden bij gebruiken.