Politiek

Femke Merel van Kooten vertrekt nu al bij nieuwe partij Henk Krol, ‘Nu blijkt dat Henk Otten aan alle touwtjes trekt’

05-08-2020 23:52

Oud Partij voor de Dieren-lid Femke Merel van Kooten stapt nu al uit de Partij van de Toekomst van Henk Krol, dat schrijft het AD. Krol zou haar niet hebben laten meebeslissen over de partijkoers, terwijl dat wel zou zijn afgesproken. Zo zou ze niet betrokken zijn bij uitwerking van de fusie met GO van Henk Otten (ex-Forum voor Democratie).

Lang was voor Van Kooten niet duidelijk hoe de samenwerking met GO van Otten er uit zou gaan zien, stelt zij. Krol zou haar hebben beloofd dat ze samen de lijn in de nieuwe partij zouden bepalen, maar daar bleek weinig van over met de komst van Henk Otten. “Nu blijkt dat Otten aan alle touwtjes trekt. Mijn principes gaan niet samen met de zijne en daarom stap ik eruit”, zegt Van Kooten tegenover het AD.

Pas deze week werd voor Van Kooten duidelijk hoe de samenwerking verder zou gaan. Groep Otten veranderde de naam in Partij voor de Toekomst, “Met een extra bestuurder, Henk Krol”.

“Alle afspraken tussen Krol en mij over de partij zijn van tafel geveegd”. Femke Merel van Kooten gaat nu weer verder als zelfstandig Kamerlid.

FvD-kenner Chris Aalberts stelde eerder dat een fusie best eens gunstig zou kunnen uitpakken voor alle betrokkenen. “Krol en Van Kooten zijn gewoon slimmer dan de mensen van FvD: door de Henkenfusie krijgen ze een duo achter zich wat zich al bewezen heeft”. Van Kooten voelt zich bij die fusie nu dus echter gepasseerd. De Twee Henken zullen de partijlijn nu zonder Van Kooten moeten gaan inkleuren.