Binnenland

Virusmafklapper Willem Engel vergelijkt coronamaatregelen met jodenvervolging

05-08-2020 16:29

Willem Engel. (Screenshot Rijnmond)

De mondkapjesplicht die burgemeesters Aboutaleb en Halsema hebben afgekondigd is volgens geleerden ongrondwettelijk. Maar je moet wel een totale mafklapper bijzonder mens zijn om het verplicht dragen van mondkapjes te vergelijken met genocide waarvoor we nauwelijks woorden kunnen vinden.

Toch maakt Willem Engel, leidsman van Viruswaarheid, de godwin die je wist dat komen.

Willem Engel van Viruswaarheid heeft tijdens de demonstratie in het centrum van Rotterdam tegen de mondkapjesplicht uitgehaald naar het beleid van burgemeester Ahmed Aboutabeb. “De vergelijkingen met de Jodenster zijn al gemaakt en ik denk dat we er niet ver vandaan zitten. En we hebben heel veel Joodse mensen in onze organisatie. Dit zijn niet mijn woorden, maar hĂșn woorden.”

De tegenstander van veel coronamaatregelen legt uit waarom hij deze vergelijking maakt. “Een gemeenteordening mag niet de grondwet buiten werking stellen. De gemeente is in overtreding. We leven in bezet gebied. Degene die zich onderwerpt krijgt meer rechten dan degene die zich niet onderwerpt.”

Zo zo, de jodenvervolging bagatelliseren door die met de mondkapjesplicht te vergelijken en die vergelijking vervolgens witwassen met een beroep op joden. Misschien is dit wat mensen bedoelen met ””viruswaanzin””.

Koop een mondkapje, handig voor in het Bezette Gebied.