Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Henk Krol

06-08-2020 10:31

GezondheidGezondheid

Beste Henk,

Omdat je wist dat je zonder geld bij de komende verkiezingen uit de Tweede Kamer zou verdwijnen, heb je je ziel verkocht aan de duivel.

Nou ja, aan Henk Otten, die vergeleken met de echte duivel natuurlijk maar een kleine krabbelaar is.

Van het plannetje dat je onlangs presenteerde om met het alom gewaardeerde Kamerlid Femke Merel van Kooten een nieuwe partij op te bouwen, komt dus niks terecht. Van Kooten is gisteravond opgestapt en rolt deze termijn, ongetwijfeld nog altijd als ‘hardest working kid on the block’, uit richting wachtgeld.

Dat doet ze niet zonder eerst in het AD een paar dingen duidelijk te maken.

Ten eerste hoe jij haar genaaid hebt.

Je beloofde haar de wereld. Ze zou samen met jou de partij vormgeven. Ze zou samen met jou het verkiezingsprogramma schrijven. Ze zou ongetwijfeld nummer 2 op de kandidatenlijst worden.

En toen kwam Henk Otten langs en beantwoordde jij haar appjes niet meer en mocht Otten haar vertellen: “Wij zijn het motorblok, jij bent het blok aan ons been”.

Nog te laf om zelf het mes in haar rug te planten ook.

Ten tweede hoe denigrerend jij over vrouwen spreekt.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

“Nou moedertje, moet jij niet terug naar je zoon”, als je om tien uur een vergadering wilt beëindigen, kan echt niet. En dat je niet ingreep toen Henk Otten jou zogenaamd corrigeerde met: “Dat soort dingen kun je niet zeggen, dan voelt een vrouw zich niet sexy”, maakt het alleen maar erger.

Sowieso… het woord ‘sexy’ uit de mond van Henk Otten. Brrr… Ik weet niet waarom, maar toen ik het las nam ik me direct voor om de dvd van De Vieze Man nog eens terug te kijken.

En ten derde hoe jij bereid bent je voor twee ton uit te leveren aan de eerste de beste proleet met een zak geld.

Henk Otten. Need I say more?

Zeg ‘Henk Otten’ en je zegt ‘Harry Mens’ en zeg ‘Harry Mens’ en je zegt ‘investeerders’ en zeg ‘investeerders in politieke partijen’ en je zegt ‘te koop’.

Zo probeerde Harry Mens het al bij Pim Fortuyn en zo doet Harry Mens het nu bij jou.

Alleen: Pim Fortuyn was nooit echt te koop (en had wel een visie).

Jij bent een ordinaire kwartjeshoer.

En ik zeg dit alleen zo vriendelijk omdat ik tóch een zwak voor je hou. Tenslotte blíjf je de man die het homohuwelijk in Nederland op de agenda zette. En ik vind het ook wel zielig voor je dat je na 17 maart tegen je zin achter de geraniums terecht komt. Voor jou komt geen Volkert zijn nest uit.

Ordinaire kwartjeshoer…

Af en toe denk ik dat ik te mild word voor dit vak.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Voor als je volgend jaar in Brabant je zonden zit te overdenken.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door incidentele en maandelijkse donaties via Back me. Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)