Binnenland

Amsterdams kunstfonds: geen subsidie voor historische kerk want niet-inclusief genoeg

07-08-2020 09:31

Foto: Ons' Lieve Heer op Solder (C messier, https://commons.wikimedia.org/wiki/User:C_messier)

De wokecultuur die ons land steeds meer in zijn greep krijgt, is precies zo gevaarlijk als normale mensen reeds vreesden. Erfgoed gaat eraan tenzij mensen bukken voor de terreur van de inclusitie. Uiteraard met instemming van progressieve partijen in Amsterdamse Gemeenteraad.

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst heeft de beroemde schuilkerk Ons’ Lieve Heer op Solder op de korrel. Een keurige kerk doet te veel denken aan een Nederland dat deze kunstzinnige subsidieverdeler liever niet ziet. Dus werd de subsidie ingetrokken. Omdat “het museum niet voluit inzet op het werven van mensen van kleur en/of met een totaal andere dan een Nederlandse achtergrond”.

Zo ver zijn we dus.

Gelukkig is die ene andere goede CDA’er naast Pieter Omtzigt, Diederik Boomsma, ermee bezig. Boomsma in de T:

„Dit is waar we steeds voor waarschuwen: ziekelijk diversiteitsgedram opdringen vanuit de gemeente. En dan zo vaag dat niemand weet wat precies de bedoeling is. Iedereen moet maximaal kruipen en draaien. Nu gebruikte men blijkbaar niet de juiste ideologische termen. Dan krijg je dit soort teksten. Het komt neer op pigment-turven. Verwerpelijk en abject. Dat hoort niet in een vrije stad als Amsterdam.”

Wel grappig dat Boomsma nog steeds denkt dat Amsterdam een vrije stad is.