Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Akwasi

09-08-2020 09:31

Gezondheid

 

Beste Akwasi,

Je stond in de krant!

Niet in een nieuwsbericht waarin gemeld werd dat het Openbaar Ministerie na 68 dagen éindelijk heeft besloten dat je vervolgd gaat worden voor je belofte om in november Nederlanders die zich als Zwarte Piet hebben verkleed hoogstpersoonlijk op hun gezicht te trappen.

Dat bericht komt er ook niet, want ze zijn bij het Openbaar Ministerie doodsbang voor een showproces waarin de dader zich met behulp van verwarde nepwetenschappers en agressieve subsidieslurpers als slachtoffer presenteert en het kapot trappen van blanke gezichten ‘zelfverdediging’ zou zijn.

De kans is veel te groot dat Margriet van der Linden juist op dat moment in het schema van de NPO staat en jij op verwijtende toon mag komen verkondingen welk leed jóu als kopschopper allemaal is aangedaan.

Nee, het was gewoon een groot interview, ter gelegenheid van het feit dat je vijf keer gaat optreden voor 260 man in een Amsterdams zaaltje (als alle tickets tenminste zijn verkocht en weggegeven).

Ik voel me niet geroepen om op alles wat je in dat interview zegt te reageren. Dat zou een verspilling van woorden zijn, ik sta erboven. Iemand moet de volwassene zijn.

Maar twee zinnen wil ik er wel even uitlichten.

Deze: “Er zit wel een Partij voor de Dieren in het parlement, maar geen partij voor mensen van kleur. Golden retrievers zijn in de Tweede Kamer beter vertegenwoordigd dan mensen van kleur.”

Zeg je daar nou dat ‘mensen van kleur’ minder waard zijn dan dieren in het algemeen en golden retrievers in het bijzonder? En waarom noem je specifiek de golden retriever? Heb je wat tegen honden? Of alleen tegen dit ene van oorsprong gele ras van intelligente, lieve, vriendelijke honden, die als blindengeleidehond en therapiedier zoveel goed werk verrichten

Of was die uitspraak éigenlijk bedoeld als kritiek op al die kleurlingen in Nederland die te dom zijn om een Partij voor de Mensen van Kleur (PvdMvK) op te richten en/of te lui om op verkiezingsdagen hun nest uit te komen om op die partij te gaan stemmen?

Of zeg jij eigenlijk alleen maar dat alle 150 Tweede Kamerleden racisten zijn, omdat ze alleen blanke Nederlanders vertegenwoordigen?

De waarheid is natuurlijk dat ‘mensen van kleur’ blijkbaar geen behoefte hebben aan een eigen, racistische partij in de Tweede Kamer. We hebben immers sinds 28 september 1919 algemeen kiesrecht in dit land, waarbij de negerstem precies net zoveel waard is als de kaaskopstem.

Met rolmodellen als Tara Singh Varma, Philomena Bijlhout, John Leerdam en aan de overkant van de grote plas Desi Bouterse en in jouw eigen Ghana die nakomelingen van slavenhandelaren snap ik dat ook wel.

Liever selecteren op kwaliteit dan op kleur.

Alleen de ware racist, zoals jij, denkt daar anders over.

Groet,

JanD

PS. Ik had zelf geen tijd gisteren wegens dringende bezigheden buitenshuis, dus ik heb mevrouw Dijkgraaf gevraagd een cadeautje voor je te kopen. Blij mee?

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door incidentele en maandelijkse donaties via Back me. Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)