Binnenland

Jongerenwatch – ”’jongeren”’ beroven in Oostzaan, schieten in Amsterdam en mishandelen kat in Purmerend

10-08-2020 09:26

Een politieauto. (Screenshot YouTube)

Het is maandagochtend, dus tijd voor de jongerenwatch roundup van dit weekend. En het is bar en boos, dus wegkijken is gewenst.

In Oostzaan werd een man mishandeld en beroofd door ‘twee mannen op een scooter’ die richting diverse en inclusieve Vogelaarwijk Poelenburg in Zaandam vluchtten.

Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie melding dat een 25-jarige man uit Oostzaan op de Paling van zijn tas was beroofd door twee mannen. De daders waren er na hun misdaad op een vermoedelijk zwarte scooter vandoor gegaan in de richting Poelenburg.

Ter plaatse trof de politie het slachtoffer. Hij bleek een lichte (steek)verwonding opgelopen te hebben. De man is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. Er bleek geen verdere behandeling noodzakelijk te zijn.

U meldt het signalementsloze tuig bij 0800-8844.

Gaan we verder naar de Lieve Stad (van Hoop Hopen dat je niet wordt geraakt). Daar is bij een schietpartij aan de Louise de Colignystraat in Bos en Lommer zondagmiddag ten minste één persoon zwaargewond geraakt. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Er is mogelijk nog een slachtoffer:

Er is mogelijk sprake van een tweede gewonde man, die kort na het incident gewond en bloedend de woning aan de Louise de Colignystraat te voet is uitgelopen. Hij verplaatste zich in de richting van de Karel Doormanstraat. De recherche spreekt graag met mensen die dit hebben gezien, of mogelijke andere informatie hebben die het onderzoek verder zouden kunnen helpen.

Uiteraard zijn de daders in de Louise de Colignystraat net zo non-binair signalementsloos als in Poelenburg. U vult hierrrr het tipformulier in om de politie te helpen of te bedreigen woellah.

En dan sluiten we af met de Lafheidsbokaal voor Laaghartigheid Extraordinaire. ”’Jongeren”’ in Purmerend reden een kat aan, keerden om en gaven de kat vervolgens een trap na.

Dat was hem voor vandaag vanochtend. Later meer.