Binnenland

Advocaat Bouchikhi gooit het in Marengo-proces op discriminatie, laakt rechtbank

12-08-2020 13:48

Een politieauto. (Screenshot YouTube)

Weet u wie het echte slachtoffer is in het Marengo-proces? De gediscrimineerde advocaat Yassine Bouchiki! De advocaat, die zichzelf Marokkaan noemt en die door het OM als ‘loopjongen’ voor topcrimineel Ridouan Taghi wordt gezien, kreeg zijn zin niet van de rechtbank namelijk. Dus wordt hij gediscrimineerd!

De rechtbank had volgens Bouchikhi het OM moeten aanlijnen en dient een klacht in over de rechtbank. Uit de T:

De reden voor de klacht is dat de rechtbank dinsdag heeft toegestaan dat het Openbaar Ministerie een betoog heeft gehouden over een aantal advocaten. Met naam en toenaam zijn zij volgens Bouchikhi verdacht gemaakt en beschadigd. De advocaat van verdachte Zaki R. probeerde dinsdag tevergeefs te voorkomen dat het OM dat verhaal zou doen. De rechtbank weigerde de officieren van justitie „de mond te snoeren.”

(…)

De rechtbank tikte Bouchikhi woensdag op haar beurt op zijn vingers, omdat hij dinsdag ongeoorloofd contact zou hebben gehad met een van de hoofdverdachten in het proces, Mohamed R. Die mag geen contact hebben met andere verdachten in het proces, ook niet via een advocaat. Bouchikhi reageerde fel op de aantijging en vond dat de rechtbank discrimineerde. Hij vroeg zich af waarom alleen hij daarop werd aangesproken en andere advocaten niet. Zij hadden tenslotte ook met R. – die overigens jaren geleden zijn cliënt was in een andere zaak – gesproken. „Omdat ik Marokkaan ben zeker”, zei Bouchikhi. De rechtbank benadrukte dat het absoluut niets met zijn afkomst te maken heeft.

Het proces Marengo gaat over een reeks liquidaties en pogingen daartoe in de onderwereld/mocromaffia. Hoofdverdachte is de eind vorig jaar aangehouden Ridouan Taghi. Maar ook dat is waarschijnlijk discriminatie.