Politiek

Ontluisterend: corona-superspread via verpleeghuisventilatie-onderzoeker bewijst RIVM/GGD-doofpot

12-08-2020 14:03

Kent u dat ontluisterende verhaal over de toch al zo onbetrouwbare en onevenwichtige overheidsorganisatie RIVM mede onder leiding van Jaap ‘NJET’ van Dissel? Nee? Dan moet u dat verhaal leren kennen want over een paar jaar gaat dat verhaal de boeken in als Grootste Faal Ooit (inclusief duizenden slachtoffers die waren te voorkomen) en dan wilt u natuurlijk wel kunnen zeggen dat u er destijds bij was.

Het zit dus zo: al snel na de uitbraak van het coronavirus werd duidelijk dat aerosolen hoogstwaarschijnlijk een belangrijke rol spelen bij de verspreiding van het virus. Dat wisten buitenlandse onderzoekers, en in Nederland wist het RIVM dat ook dankzij Maurice de Hond. Maar, het RIVM vond per sé dat aerosolen helemaal geen rol spelen en dus bleef het RIVM daar bij zoals een ezel koppig weigert op commando te bewegen.

Ondertussen werden de aerosolen vooral in verpleegtehuizen, waar de door Marianne Zwagerman tot ‘dor hout’ gedehumaniseerde zieken en ouderen van Nederland netjes op elkaar werden gestapeld in kleine luchtdichte ruimtes zonder ventilatie, door de airconditioning rondgepompt zodat geen enkel takje ‘dor hout’ nog aan de ziekte kon ontsnappen. Het resultaat was een menselijk drama op enorme schaal, iets wat over enige tijd gewoon ‘genocide’ zullen noemen (maar daarvoor is het nu nog te vroeg, het accepteren van genocide kan zoals we weten lang duren). Het RIVM, de GGD, het OMT, de regering, allemaal wisten ze dat aerosolen wel eens een belangrijke rol zouden kunnen spelen bij coronaverspreiding, allemaal deden ze helemaal niets, allemaal lieten ze de zieken en ouderen gewoon aan hun lot over, allemaal sliepen ze na het bloed van hun handen te hebben gewassen rustig en vredig terwijl het ‘dorre hout’ eenzaam en alleen lag te creperen en een gruwelijke verstikkingsdood stierf.

Jazeker, het gaat nog steeds over het ‘goed georganiseerde’ en ‘hoog ontwikkelde’ Nederland, anno 2020. Die ‘democratische rechtstaat’ alwaar de democratische bestuurders het bestuur uit handen hebben gegeven aan één ongekozen ‘wetenschapper’ met een te broos en te groot ego, die zelfs zijn eigen persoonlijke anekdotes over mondkapjesgebruik belangrijker vond dan een tsunami aan wetenschappelijke bewijzen.

Inmiddels weet de hele wereld dat corona vooral wordt verspreid door aerosolen, een gebrek aan ventilatie en, vooral, door het rondpompen van lucht in afgesloten ruimtes (precies zoals gebeurde in die verpleeghuizen waar het ‘dorre hout’ op grote schaal op bijna industriële wijze werd afgeslacht) en dus niet vooral door ‘grote druppels’ en al helemaal niet door ‘handen schudden’ (lol) en ‘contactbesmetting’ (lol).

Iedereen weet wat Maurice de Hond (de ziener) nu al maanden onderbouwd en wel beweert: besmettingen in de buitenlucht en in goed geventileerde ruimtes vinden nauwelijks plaats, het gaat vooral om superspreadevents in afgesloten ruimtes zoals in kerken, stadions, tijdens familiefeesten of carnaval of verpleeghuizen waar veel mensen dicht op elkaar staan en de besmette aerosolen niet kunnen worden afgevoerd.

Dat weten het RIVM, de GGD en het OMT nu ook. Want de bewijzen stapelen zich op. Zo onderzocht een expert de genocide van ‘dor hout’ in een verpleeghuis te Maassluis en de uitkomst van dat onderzoek was nauwelijks verrassend: het kan bijna niet anders of al die mensen (‘dor hout’, aldus Telegraaf-columniste Marianne Zwagerman) zijn massaal besmet door het airconditioningsysteem omdat in het filter van dat airconditioningsysteem resten van het virus zijn gevonden en vooral de mensen (‘dor hout’) op de afdeling met dat specifieke airconditioningsysteem massaal het loodje legden.

Maarja. Dat betekent zo’n beetje bewijs van schuld aan massamoord. En zelfs zonder schuld aan de dood van al dat ‘dorre hout’ (zie in het kader van dit soort ranzige dehumanisering overigens ook: ‘ratten’ voor joden, ‘kakkerlakken’ voor Tutsi’s, ‘schuldig want geboren met witte huidskleur dus racist’ voor blanken) zou dat betekenen dat het RIVM en vooral Jaap van Dissel hun ongelijk moeten toegeven.

En dat mag niet. RIVM en Jaap van Dissel hebben namelijk altijd gelijk. Juist als ze geen gelijk hebben. Dat vinden de gelijkgeschakelde systeemmedia  al sinds de uitbraak van het virus (met name de NOS en Volkskrant schrijven over het RIVM en Jaap van Dissel zoals de Pravda over Stalin) en dat vindt Jaap van Dissel (VZMH) zelf eigenlijk al zijn hele leven, dus nu al helemaal. Dat is ook niet zo heel gek natuurlijk. Als je een ongekozen keizer zonder kleren vrijwel onbegrensde macht geeft, hem volledig vrijwaart van kritiek en alle interne processen geheim en achter gesloten deuren houdt, kan de keizer zonder kleren al snel niet anders meer dan denken dat hij door God zelf op aarde is gezet om echt altijd gelijk te hebben.

Dus moet het bewijs dat in Maassluis zieken en bejaarden (‘dor hout’, aldus een BNR-medewerker) eenzaam en alleen de verstikkingsdood zijn gestorven door te weinig ventilatie de doofpot in, kreeg de onderzoeker de opdracht zijn mond te houden over de conclusies die hij had getrokken en kwam de GGD heel plotseling, toevallig vlak voor de uitzending waarin de onderzoeker zijn conclusies zou openbaren, ineens met de mededeling dat het écht niet aan de airconditioning heeft gelegen. Wat uiteraard braaf en kritiekloos werd doorgeplaatst door de NOS, bekend van het geen kritiek hebben op het RIVM.

Want er zijn helemaal geen aerosolen! En als ze er wel zijn dan zijn spelen ze ‘misschien een kleine rol in de verspreiding van het virus’, maar het virus word toch écht vooral verspreid door mensen die elkaar een hand geven, hun handen niet goed wassen en mensen die hun mondkapje zomaar in hun broekzak bewaren! Dus hou die angst er vooral goed in volk! Een angstig volk is een controleerbaar volk!

Zo.

Nu kent u het verhaal over het onbetrouwbare RIVM, over de doofpotten, over het schandaal dat nog veel groter gaat worden, over het bloed dat aan handen kleeft van ongekozen keizers zonder kleren met veel teveel macht en een veel te groot ego, over het schenden van mensenrechten, massamoord (op ‘dor hout’, aldus een ‘innovatiestrateeg’) en onbeschrijfelijk leed in één van de ‘best georganiseerde’ en ‘hoogst ontwikkelde’ landen ter wereld.

Het verhaal over een schandalig tekort aan transparantie, over niets zeker weten en koppig vasthouden aan outdated informatie, over ego’s en macht, over doofpotten, twijfelachtige verklaringen en halve waarheden.

Een verhaal over slachtoffers. Heel veel slachtoffers. Slachtoffers die misschien wel voorkomen hadden kunnen worden.

Een verhaal over schuldigen.

Het grote ontkennen, uitvluchten verzinnen en verantwoordelijkheid ontlopen is al lang begonnen.


Klik op de dappere klokkenluider om het NPO-fragment te bekijken.