Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan alle zorgmedewerkers

13-08-2020 09:31

Zomer 2020

 

Beste zorgmedewerkers,

Op 17 maart deden Tweede Kamerleden van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie mee aan het ‘Applaus voor de helden van de zorg’.

Ze wilden zo blijk geven van hun warme gevoelens voor de mensen die dag en nacht streden tegen het coronavirus.

Op 12 augustus renden dezelfde Tweede Kamerleden van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie letterlijk het Tweede Kamergebouw uit.

Ze voorkwamen daarmee dat er een hoofdelijke stemming zou komen over een motie waarin werd gevraagd om een betere beloning van de helden van de zorg.

In een notendop is dit de Nederlandse politiek anno 2020.

Heel hard klappen voor de Bühne en heel hard wegrennen als er geleverd moet worden.

De Tweede Kamerleden die wegrenden bij het ingelaste debat over de coronacrisis, deden dat omdat ze zo niet persoonlijk hoefden toe te geven dat ze enge populisten zijn, die wel zieltjes wilden winnen met goedkope applaus-selfies, maar die jullie keihard laten barsten als er afgerekend moet worden.

En dat waren dan nog de Tweede Kamerleden die wél bereid waren geweest om hun acht weken durende zomervakantie (die volgde op ruim drie maanden ‘thuis werken’ terwijl er nauwelijks iets te doen viel) een dagje te onderbreken voor het spoeddebat.

Er waren er ook tientallen, vooral van de coalitiepartijen, die het allemaal niet belangrijk genoeg vonden om desnoods als ‘moral support’ aanwezig te zijn en die lekker wegbleven omdat ze nog in het buitenland zaten of bij de kapper.

Van CDA’ers snap ik dat nog.

 

Het moet uiterst pijnlijk zijn om je nieuwe lijsttrekker zo te zien afgaan als gisteren met Hugo de Jonge gebeurde. Met zijn verplichte quarantaine, zijn gehannes met de GGD’s en zijn totale gebrek aan regie – en dan moet die ellendige noodwet nog komen.

De politieke fijnproever genoot ondertussen van premier Mark Rutte. Opvallend vaak frommelde die de woorden “verantwoordelijkheid van de minister van Volksgezondheid” in zijn antwoorden, als opmaat naar de Tweede Kamerverkiezingen en de parlementaire enquete naar de coronacrisis die er ongetwijfeld komt.

Maar daar hebben jullie geen reet aan.

De coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie hebben gisteren bewezen ijskoud en laf te zijn.

Over jullie rug.

Onthoud dat, voor als ze over een tijdje weer voor je staan te klappen.

Harder dan ooit, omdat 17 maart nadert.

Dan willen ze graag jullie stem

En daarna kun je weer doodvallen.

Net als die oudjes in de verpleeghuizen die Hugo de Jonge de kist in heeft gewerkt.

Groet,

JanD

PS. Omdat subtiel jullie beter past dan een grote bek: een klein cadeautje.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlinks bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)