Binnenland

Jongerenwatch – Scooterrijdende lichtgetintiërs mishandelen en beroven jongens in pittoresk Twente

13-08-2020 09:04

Jongeren op scooters hebben, naar nu blijkt, maandag een groep jongens mishandeld en beroofd bij het Rutbeek, een recreatieplas onder Enschede. Twee jongens werden door de ”’jongeren”’ in het gezicht geslagen en van een telefoon beroofd.

De plaatselijke politie (met een hoog Veldwachter Flipsen-gehalte) kenschetste het mishandelende en rovende tuig als jongens ‘die duidelijk uit waren op trammelant’. Zucht.

Het incident gebeurde rond half acht ‘s avonds op de Eggelmorsweg, waar de zes scooterrijders de vijf slachtoffers vanaf het bospad tegemoet kwamen rijden. De groep jongens besloot verder te lopen, waarop zij achtervolgd werden door de zes scooterrijders. Ze werden gedwongen een rugtas af te af te geven. Toen de jongens dit weigerden, werden twee van hen door de scooterrijders in hun gezicht geslagen.

Een van de jongens moest naar een huisartsenpost. De poging om de rugtas te stelen mislukte. Wel wisten de belagers een telefoon buit te maken, waarna ze wegreden.

Het signalement is echt nauwelijks te raden, dus we geven het maar even: zes jongemannen van 16/17 jaar en een lichtgetint uiterlijk. Een van de jongens was donkerder getint. De jongens reden gezamenlijk op een matzwarte Vespa, een matzwarte Piaggio Zip en een bruine retroscooter.

De politie roept getuigen op zich te melden. Melden doet u via 0900-8844.