Binnenland

Beeldenstormwatch – Indisch Monument Den Haag beklad – Amsterdam zwicht weer en verwijdert beeld

14-08-2020 10:34

Indisch Monument Foto: Henkgron (https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebruiker:Henkgron)

Een nieuwe dag, een nieuwe ophef. Terwijl de Hofstad werd verrijkt door lieve ”’jongeren”’ die onvoldoende kansen krijgen, werd het Indisch Monument in diezelfde stad slachtoffer van vandalen. We hebben te maken met een actiegroep, de Aliansi Merah Putih, die tegen de Nationale Indiëherdenking is.

Aan het taaltje te zien, gaat het om extreemlinkse UvA-angehauchte wokies die van uw belastinggeld hebben gestudeerd om op uw gewoontes en opvattingen te schijten. Dus daar gaan we:

De actiegroep is van mening dat de herdenking problematisch is, omdat volgens hen de ‘koloniale agressors’ worden herdacht, terwijl ‘de indigenous volken stelselmatig worden uitgewist en hun stemmen genegeerd’.

,,Hoe kan je het einde van een bezetting herdenken als je tegelijkertijd de bezetting en onderdrukking van niet-witte mensen legitimeert en niet benoemt. Het geweld tegen degenen die het meest en het langst onderdrukt werden was nog lang niet voorbij”, aldus de groep in een bericht.

Dan weet u dat. Hup Indië! Terang Bulan!

Gelukkig kunnen we in tijden van woke-terreur altijd een beroep doen op steun vanuit de hoofdstad. In Amsterdam – Lieve Stad van Hoop en beslist geen GroenLinks-hel – wordt maar weer een beeld verwijderd. De reden: het beeld brengt een groet en die groet *lijkt* op de Hitlergroet (=dus geen Hitlergroet). Dus ja, uiteraard wordt het beeld nu verwijderd, want Amsterdam. Want Nederland.