Regio

Marokkaanse/Turkse ”’jongeren”’ terroriseren Den Haag (Schilderswijk) en Utrecht (Kanaleneiland)

15-08-2020 10:16

Marokkaanse '''jongeren''' op scooters laten in Den Haag zien wie werkelijk de baas is op straat. Screenshot Twitter/@Muntverzamelaar

”’Jongeren”’ (zoals gebruikelijk vooral van Marokkaanse en Turkse afkomst) hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag zowel Den Haag als Utrecht volkomen geterroriseerd met ”’rellen”’, ”’opstootjes”’ en ”’amok”’. Hierbij werden vuurwerkbommen gegooid, brandjes gesticht, ruiten ingegooid, auto’s in de fik gestoken, agenten belaagd en bekogeld met stoeptegels, werd er gescholden, gespuugd, bedreigd, gevandaliseerd en met Marokkaanse vlaggen gewapperd zodat het iedereen duidelijk is wie in Nederland werkelijk de baas zijn op straat (en dat is niet de politie).

In Utrecht kwamen de ”’raddraaiers”’ op hun scooters samen in de de nu al meer dan 30 40 50 60 jaar problematische multiculturele wijk Kanaleneiland om eens lekker, vrijwel ongestoord door enig gezag, te straatterroriseren. In Den Haag was het wederom de Schilderswijk die tot as moest worden gereduceerd.

De politie heeft voor de verandering ook eens wat ”’jongeren”’ aangehouden. In Den Haag werden maarliefst 27 ”’tieners”’ die ongetwijfeld alweer lachend vrij rondlopen opgepakt. In Utrecht werden ‘in de twintig‘ stuks ”’jeugd”’ aangehouden. Tevens werden zes scooters in beslag genomen.

Uiteraard zijn deze rellen allemaal de schuld van anderen, dus beslist niet van de ”’jongeren”’ zelf of hun totaal mislukte opvoeding danwel het boterzachte Nederlandse niet-bestaande handhavingsbeleid op straat. Ondanks dat het 2020 is en geen 1973 lukt het gesubsidieerde ‘jongerenadviseurs’ nog steeds om alle schuld in de schoenen van ‘de maatschappij’ te schuiven. Leest u maar even mee wat de volstrekt zwakzinnige ‘expert risicojongeren’ Frank van Summeren zonder ook maar enige ironie in De Telegraaf uitbraakt:

“Frank van Summeren, expert risicojongeren en veiligheid bij RONT en adviseur van gemeenten en rijksoverheid, heeft wel een uitleg voor de problemen in de Schilderswijk. In het verleden zijn ’aandachtswijken’ vaak ’geherstructureerd’. Er kwam aandacht voor de fysieke omgeving en voor woningen. „Maar dat verhelpt de problemen helemaal niet”, zegt hij. „We hebben geleerd: je moet kijken naar werk, onderwijs, schuldhulpverlening. Echte verbetering. Geef die jongeren iets te doen buiten. Investeer in ze.”

Ook sociaal-economische en etnisch-culturele aspecten kunnen meespelen volgens hem. „Deze jongeren zitten vaak met grotere huishoudens in kleine huizen. De opvoedingsstijl is strikt. Autoritairder. Ze worden kort gehouden. Komen ze buiten, dan hebben ze alle ruimte.”

Dat moet worden aangepakt. Maar niet door simpelweg de harde hand te gebruiken. „Vaak heb je een aantal raddraaiers. Dat zijn de leiders. De rest loopt erachteraan. Als je de groep wilt aanpakken, moet je de leiders, die niet willen, keihard aanpakken, terwijl je de meelopers een alternatief biedt.””

U kunt er kortom gerust vanuit gaan dat ook aankomende nacht opnieuw stevig zal worden gereld want de harde hand gebruiken mag in Nederland, meer dan 50 jaar na het introduceren van achterlijk en levensgevaarlijk links beleid, nog steeds niet. Wat deze ”’jongeren”’ uiteraard ook weten.

Nederland is behalve voor drugscriminelen, georganiseerde misdaad, wapendragers, terroristen, zinloos geweldsplegers, kansloze asielzoekers, illegalen en uitkerings- danwel UWV-fraudeurs nou eenmaal óók het paradijs voor Marokkaanse en Turkse jongerenterreurscooterbendes.

Burgers die het daarmee openlijk niet eens zijn zullen worden uitgescholden, weggezet, gemarginaliseerd, gecriminaliseerd en gedehumaniseerd als ‘extreem rechtse fascist’ en uiteraard ‘racist’ (al dan niet ‘onbewust racist’). Ook dat werkt immers al meer dan 50 jaar feilloos in het eeuwig door achterlijk links faalbeleid gegijzelde Nederland.