Politiek

Bonusquote – Marokkaanse gastarbeider (72) in Overvecht: Pak ouders relschoppers maar op hun uitkering

16-08-2020 16:13

Arrestatie in de Utrechtse wijk Overvecht. (Screenshot video AD)

Met update – Den Haag en Utrecht gaan de afgelopen dagen gebukt onder rellen in de Haagse Schilderswijk en Kanaleneiland en Overvecht in de Domstad. Zaterdagavond moesten politie en ME optreden in Overvecht: Marokkaanse jongeren gooiden met vuurwerk en stenen naar de politie. Telegraaf-verslaggever John Maes toog naar de wijk en sprak onder meer de 72-jarige Mohamed Boulkner (zijn vier kinderen, ’drie heren en een dochter’, zijn allemaal goed terechtgekomen ‘dankzij een Hollandse opvoeding’) pleit voor een harde aanpak.

Boulkner – geboren in Marokko en in 1959 naar Nederland gekomen nog voor de grote golf arbeidsmigranten – wil dat Den Haag optreedt:

“Dit was een fantastisch land. Nu is het verpauperd. En als je iemand gaat corrigeren, krijg je een grote bek. Ik ben gewoon ’een bruine’. Maar de Nederlanders moeten eens goed achter hun oren krabben bij de volgende Kamerverkiezingen. Het is vreselijk volk dat naar Nederland is gekomen. De relschoppers moeten de wet respecteren. De wetgever in Den Haag is een beetje slap. Pak de ouders maar op hun uitkering. dan gaan ze hun kinderen wel knijpen. En Berbers hebben groot ontzag voor hun ouders.”

Ondertussen durft loco-burgemeester Lot van Hooijdonk (GroenLinks) van Utrecht niet voor de camera. Dat meldt Hart van Nederland journalist Servaas Hilgers op Twitter:

Instantupdate – Geert Wilders (PVV) wil Kamer terugroepen van reces vanwege ‘moslimgeweld in onze wijken en steden’

Erdal Balci – Rellen in achterstandswijken bieden een kans die Nederland moet grijpen

Roderick Veelo – Het probleem dat wordt verzwegen heet ‘Marokkaanse reljongeren’