Politiek

Politiechef: ‘Opgepakte relschoppers Utrecht vrijwel allemaal jongeren van Marokkaanse afkomst’

17-08-2020 16:03

“De ongeveer 45 opgepakte relschoppers die in de afgelopen dagen voor ongeregeldheden zorgden in Utrecht, hebben vrijwel allemaal een Marokkaanse afkomst en zijn tieners en twintigers.

Dat zegt politiechef Martin Sitalsing van Midden-Nederland.

“Het zijn inderdaad nagenoeg allemaal personen met een Nederlands-Marokkaanse afkomst. Maar waar heb je het over: soms zijn het jongens van de vierde generatie”, zegt Sitalsing.

De politiechef wijst erop dat er geen sprake is van een ’Marokkanenprobleem’, zoals veelvuldig wordt gezegd. „Er zijn erg veel mensen uit de Marokkaanse gemeenschap die zich tegen de relschoppers hebben gekeerd. Ze hebben sommige relschoppers echt de wijk uit geduwd. We moeten het ook van de goedwillende mensen uit deze gemeenschap hebben om dit soort rellen te voorkomen. Jongerenwerkers en buurtvaders. Je voelt ook een soort machteloosheid bij deze mensen.”

Wij van TPO hebben alweer heel lang een abonnement op kwaliteitskrant de Telegraaf en wel hierom. Feiten, waarheden, realisme, een glashelder geluid. Geen politiek correct gelul er omheen. Punt.

Hup Telegraaf, hup!