Opinie

‘Veiligheidsregio’ splitst Musselkanaal 50 coronale asielzoekers in de maag, rechtstaat foetsie

23-08-2020 12:54

Musselkanaal vóór de corona-veiligheidsregio-dictatuur. Google Streetview.

Update: beloofde quarantaine gaat nu al mis, de helft van de hekken ontbreekt waardoor besmette asielzoekers gewoon buiten kunnen lopen. Maandag komen er pas nieuwe hekken want ‘zondagsrust’ mag ‘niet worden verstoord door vrachtwagens met hekken’.

Update: raar, defensie heeft in het dichtbij gelegen Zoutkamp al een speciaal voor corona-quarantaine-asielzoekers geschikt terrein, toch moeten de corona-asielzoekers nu naar het veel minder voor de hand liggende Musselkanaal.

Stel hè, stel: je hebt 50 met corona besmette asielzoekers in je AZC te Delfzijl en die wil je ergens anders in quarantaine plaatsen opdat ze niet ook de rest van het AZC en heel Delfzijl besmetten, waar laat je die 50 coronalen dan?

In Musselkanaal natuurlijk!

Daar woont toch bijna niemand en de mensen die er wel wonen zullen vast heel erg blij zijn met maarliefst 50 corona-besmettelingen die ook nog eens geen Nederlands spreken, bepaald niet allemaal Joods-christelijk zijn (mild uitgedrukt) en er doorgaans ietsiepietsie andere normen en waarden op nahouden dan gebruikelijk is in Musselkanaal.

Ja, je kunt van Musselkanalers veel zeggen maar niet dat ze onbarmhartig, xenofoob of anti-asielzoekers zijn of weigeren zichzelf op te offeren voor de opvang van meer, meer, meer asielzoekers die voor het gemak, als kers op de appelmoes, ook nog eens een potentiële pandemiebom zijn. Zo zijn ze, die Musselkanalers, als makke schapen laten ze het gebeuren en kan iedereen fluitend over ze heen lopen.

Ohnee, wacht! Dit is geen Wensdenkië in een links universum of de papieren waanwerkelijkheid van technocraten, dit is gewoon de bikkelharde realiteit die Musselkanaal for real heet. Ook de Musselkanalers zitten, net als de mensen die deze asielzoekers uit hun eigen leefomgeving verbannen en bij de buren over de schutting dumpen omdat ze zelf ook geen corona willen, gewoon niet te wachten op overlast, onzekerheid, angst, coronabesmetting, IC-opnames en de verstikkingsdood door dichtgejaapvandisselde longen.

Musselkanalers, dat zijn eigenlijk net hardwerkende, belastingbetalende burgers die echt geen klootzakken, criminelen of fascisten zijn, maar wel graag als volwaardige partners en burgers van een democratie willen worden betrokken in besluitvormingsprocessen. Dus als je op zaterdag door de wethouder wordt gebeld met de mededeling dat ‘de veiligheidsregio van hogerhand heeft beslist’ dat 50 besmette asielzoekers in je tot nu toe coronavrije samenleving worden geïnjecteerd zonder dat daar iets tegen kan worden gedaan, ja, dan word je als Musselkanalende burger wel opstandig. Volkomen terecht.

Maar, gelukkig belooft de burgemeester dat het allemaal goed komt want ‘er staan hekken om het AZC‘, ‘er wordt door het COA voor voldoende eten, drinken en beschermende maatregelen gezorgd’, er is ook ‘extra politiecapaciteit’ en ‘goed opgeleide medewerkers zullen het terrein beveiligen’. What can possibly go wrong?

(Zelf zullen de burgemeester, de baasjes van het COA, die veiligheidsregio-vopo’s en alle andere coronabeleidsdoorduwtirannen ook wel in de buurt van die asielzoekers wonen, is het niet?

Ja toch?

TOCH?)

Het wordt daaro in Musselkanaal allemaal op volstrekt dictatoriale wijze opgelegd door de ‘veiligheidsregio’ dus de democratisch rechtsstaat is, nu ook in Musselkanaal, volledig buiten spel gezet waardoor nu ook in Musselkanaal het gemeentebestuur de facto net zoveel waard is als een gemiddeld Russisch oppositielid tegen Poetin, maar verder zullen die burgers wel lekker gerustgesteld zijn. En primadeluxe rustig kunnen slapen de komende 17 lange dagen dat dit gaat duren (natuurlijk gaat dat uiteindelijk veel langer duren want dat is toch een beetje hoe het toe nu toe gaat: onwelgevallige maatregelen ergens semi-tiranniek in fietsen onder het mom van ‘coronapreventie’ en het daarna lekker nooit meer terugdraaien. Weer een door die hinderlijke grondwet en democratische processen moeilijk uitvoerbaar politiek projectje door de mazen van de democratie gefietst!).

Welterusten burgers van Musselkanaal! Slaap zacht! De democratische rechtstaat met gekozen volksvertegenwoordigers veiligheidsregio waakt over u!