Marketing

Een telefoonabonnement afsluiten doe je zo

25-08-2020 19:02

Sta je op het punt een nieuw telefoonabonnement af te sluiten? Dan zijn er een aantal aandachtspunten van toepassing. Je wilt tenslotte de beste deal eruit slepen met de laagste maandelijkse lasten. De concurrentie tussen providers is groot en dat biedt mooi de gelegenheid om van die strijd te profiteren. Er zijn legio aanbiedingen om een keuze uit te maken, maar het is wel belangrijk om met de onderstaande punten rekening te houden. Doe je dat dan kies jij voor het beste telefoonabonnement.

Telefoonabonnement met toestel of sim only

Heb je nog een prima smartphone dan hoef je geen extra geld uit te geven bij het afsluiten van een abonnement. Het is dan namelijk mogelijk om een keuze te maken uit telefoonabonnementen waarbij je niet kiest voor een nieuw toestel. Dit is uiteraard verreweg de voordeligste optie. Sim only is voordeliger omdat je geen geld hoeft uit te geven aan de kosten van een nieuwe telefoon. De aanschaf van een nieuw mobiel toestel brengt hoge kosten met zich mee. Je hebt dan wel de keuze om deze via je telefoonabonnement af te betalen, maar vaak moet je toch ook zelf een bedrag inleggen. Dat hoeft niet bij sim only, want dan betaal je alleen de kosten van een abonnement zonder telefoon.

Houd rekening met de benodigde data

Het is bij het afsluiten van een telefoonabonnement belangrijk om met de benodigde data rekening te houden. Weet je niet precies hoeveel data je nodig hebt? Check in dat geval even je dataverbruik. Dat is gemakkelijk op te zoeken via Gegevensbeheer als je een Android toestel hebt en via Mobiel netwerk als je een iPhone hebt. Verbruik je de ene maand meer dan de andere maand? Misschien is het dan handig om een abonnement te kiezen, waarbij het aantal benodigde data maandelijks is aan te passen. Dan betaal je in elk geval niet meer dan nodig is. Ben je een grootverbruiker als het om data gaat dan ligt het voor de hand om een abonnement af te sluiten met unlimited data. Er is dan namelijk geen limiet om te overschrijden.

Let op het aantal belminuten en sms’jes

Ben je een fanatieke beller dan is dat zeker een punt om rekening mee te houden als het gaat om de keuze voor een telefoonabonnement. De belminuten en het aantal sms’jes maken doorgaans deel uit van een bundel. De sms’jes zijn wat dat betreft overigens wel minder van belang, want er zijn nog maar weinig mensen die daar dagelijks gebruik van maken. Om berichtjes te sturen, zijn er namelijk andere systemen beschikbaar, zoals WhatsApp. Als je maar af en toe belt, kan het alsnog voordeliger zijn om wel voor een belbundel te kiezen. Het kost doorgaans meer geld als je geen belbundel hebt of het aantal belminuten overschrijdt.

Maak gebruik van kortingsacties

De kosten van een telefoonabonnement spelen natuurlijk altijd een rol bij het maken van een keuze. Daarom is het ook zo interessant om naar kortingsacties te kijken. De meeste providers hebben altijd wel een actuele actie met een korting. Bijvoorbeeld dat je de eerste zoveel maanden minder betaalt. Zijn er geen kortingsacties? In dat geval loont het zeker de moeite om de telefoonabonnementen met elkaar te vergelijken.

Meerdere abonnementen in een gezin

Er zijn providers die speciale aanbiedingen hebben als er meerdere leden van een huishouden een telefoonabonnement afsluiten. Dat levert namelijk mogelijk een aantrekkelijke korting op waar iedereen in het huishouden van profiteert. Wil je verder nog op de prijs letten dan verdient het de voorkeur om een langdurige abonnement af te sluiten.