Herman Brusselmans ontslagen bij Nieuwe Revu want te kwetsend

25-08-2020 16:31

Schrijver Herman Brusselmans (Screenshot VRT)

Update: in de Vlaamse courant De Morgen ontkent Brusselmans dat zijn column is gestopt vanwege de ophef:

“Klopt niet, zegt Herman Brusselmans zelf aan De Morgen. “Er is zes weken geleden al afgesproken dat de samenwerking nu zou stoppen. Dat had te maken met de plannen van de Nieuwe Revu om samen te gaan met de Nederlandse Panorama. Er is toen afgesproken dat deze week mijn laatste column zou verschijnen. Die gaat overigens over de Nieuwe Revu zelf, op hun uitdrukkelijke vraag.””

 

Weekblad Nieuwe Revu gooit columnist Herman Brusselmans uit de kolommen.  Aanleiding is dat hij recent in zijn rubriek Overschatte mensen schreef dat prinses Amalia en zangeres Shirma Rouse te dik zijn. Volgens een woordvoerder van het blad zat het al even in de planning te stoppen met de bijdragen van Brusselmans. De commotie die ontstond en die zijn weerslag had op het blad en Uitgeverij Pijper zouden een en ander wel hebben bespoedigd, weet De Telegraaf.

Over de obese zangeres Shirma Rouse schreef Brusselmans in een recente column:

“Ze is zo dik dat ze in haar eentje een bergrit in de Ronde van Frankrijk kan uitbeelden. Ze is zo dik dat, als ze twee levende kippen inslikt, deze hoenders mekaar in haar maag nooit meer terugvinden. Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water zet.”

Brusselmans ogenschijnlijk vriendelijke woorden voor de Prinses van Oranje Amalia vielen ook niet in goede aarde. Toen schreef hij:

“Deze buste heeft Amalia van haar moeder geërfd, en hoewel ze pas de 17 jaar nadert, kun je moeilijk naast die bos hout voor de deur kijken. (-) Nou ja, ze eet graag frikandellen, friet met mayonaise en Vlaamse karbonaden in wijnsaus, en wat is daar mis mee? Lang leve de prinses!”

Aanvankelijk leek na 67 jaar het doek te vallen voor heel Nieuwe Revu, dat blijkt niet zo te zijn. Begin september wordt een restyling gepresenteerd.

Chris Aalberts – Nieuwe Revu houdt op te bestaan en niemand slaapt daar één nacht minder om