Binnenland

Eindelijk! Burgemeester achterhaalt de ware oorzaak van de rellende ”’jongeren”’

26-08-2020 09:29

Screenshot YouTube.

Interim-burgemeester Peter den Oudsten van Utrecht heeft het allemaal in het snotje. Hij weet als een van de eersten waarom de ”’jongeren”’ in verschillende steden in ons land de tent afbraken. Eerst was het excuus van NPO, politici en academici nog dat die arme ”’jongeren”’ zich verveelden, dat ze niets te doen hadden, dat ze klein behuisd waren, dat de Nederlandse politie racistisch was en dat u racistisch bent.

Maar nu is er een nieuwe openbaring!

Volgens Peter den Oudsten waren de ”’jongeren”’ zo ‘onrustig’ omdat ze werden aangestuurd door VLOGGERS!

VLOGGERS, MENSEN!

Doordat er vloggers bestaan, bestaat de eigen verantwoordelijkheid en menselijkheid van de ”’jongeren”’ niet meer. Als vloggers zich mengen in de strijd, tja, dan is verzet van de ”’jongeren”’ zinloos. De ”’jongeren”’ zijn dan weerloze kleine lieve schattige jochies die achter hun vloggende idool aanlopen.

Peter den Oudsten vraagt zich, in de beste Nederlandse bestuurderstraditie, niet af waarom tuig achter een vlogger aanloopt die Nederlandse steden wil zien branden. En misschien wel alléén als de vlogger zegt dat Nederlandse steden moeten branden en de politie moet worden belaagd met stenen.

Typisch. Misschien kan Peter den Oudsten even een vlog opnemen over wegkijken. Dan kunnen pers en politiek achter hem aanlopen.