Buitenland

Turkije zoekt ruzie met Griekenland – Europese marines komen Grieken te hulp

26-08-2020 10:24

Asielzoekers voor de kust van Griekenland. (Screenshot YouTube)

De enige bootjes in Griekse wateren waar u de NPO ooit over hoort, zijn de bootjes vol met zielige vluchtelingen die recht hebben op uw Miele. Maar er gebeurt een stuk meer in en rond Griekenland.

Zo vindt Turkije bijvoorbeeld dat het naar olie en gas mag boren in betwiste wateren. Het land provoceert de Grieken nogal. Dat is de doorgaans flegmatieke Grieken tegen het zere been. Aan zowel Griekse als Turkse kant werd er militair gegrootspraakt, maar de Grieken hebben het nu voor elkaar. De Cyprioten, Italianen en Fransen (vooral die laatste twee hebben serieuze marines en ook de Griekse marine is naar schepen gemeten groter dan de bijvoorbeeld de Royal Navy) nemen deel aan een gezamenlijke oefening.

De oefening vindt plaats in het oostelijk gedeelte van de Mediterranée – in de buurt van Griekenland en Turkije dus. Er wordt zowel ter zee als in de lucht gepoogd de Turken schrik aan te jagen. Binnenkort bij de Volkskrant/NRC Handelsblad/Het Parool: hoe reageren Nederturken op de verschrikkelijke agressie en het militaire vertoon van Europese mogendheden?