Media & TV

Onderzoek Volkskrant bewijst: Veronica Inside beschimpt met name blanke heteroseksuele mannen

08-09-2020 21:31

Johan Derksen (Screenshot Veronica Inside)

Vrijdag begint na drie maanden afwezigheid een nieuw seizoen van Veronica Inside (VI). Bij de Volkskrant besloten ze ter ere van dat heuglijke feit 1655 op de VI-YouTube gepubliceerde fragmenten uit de afgelopen twee seizoenen  te gaan deugturven. Want het verhaal gaat volgens de krant dat Johan Derksen, René van der Gijp en presentator Wilfred Genee met hun grappen en grollen de show ‘een homofoob, vrouwonvriendelijk en racistisch karakter’ geven.

Volkskrant-verslaggever Ashwant Nandram (Dram, what’s in a name?) ging turven en zette een en ander op een rijtje. Schokkende conclusie: Veronica Inside neemt met name blanke heteroseksuele mannen op de korrel. Kijkt u maar:

Grappen over blanke heteroseksuele mannen – 38 procent

Grappen over vrouwen – 31 procent

Grappen over zwarten en andere gekleurden – 21 procent

Grappen over homo’s – 14 procent

Afgelopen zomer maakte Derksen een grap over rapper Akwasi. Vervolgens overspoelde een tsunami van Deugoïden het medialandschap wat culmineerde in een bijkans communistische zelfkritiek-sessie op de Nationale Televisie. De rol van Wilfred Genee als aanklager, rechter en beul in die uitzending zat Derksen en zijn makker Van der Gijp niet lekker en toen stond het voorbestaan van het programma opeens op het spel.

Maar de Volkskrant heeft nu dus ontdekt dat er een veel zwartere laag onder het programma ligt: blanke heteroseksuele mannen worden het meest beschimpt. Dat gaat een heet najaar worden voor VI want dit moppenbeleid is overduidelijk weinig divers en inclusief. Een herfst vol demonstraties, dat kan niet anders. Toch?

TPO.NL/OK