Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan OvJ Jacobien Vreekamp

13-09-2020 09:31

Bol.com Algemeen

 

Mevrouw Vreekamp,

U bent de officier van Justitie die een dealtje maakte met advocaat Gerald Roethof en rapper Akwasi.

De laatste moest even een soort van sorry zeggen voor zijn voor ruim 10.000 mensen en breed in alle media getoonde belofte om iedereen die zich als Zwarte Piet verkleedt hoogstpersoonlijk in zijn gezicht te trappen en dan zou er geen strafzaak volgen.

Ik neem aan dat u voor u dat dealtje sloot op internet het nodige onderzoek heeft gedaan naar eerdere uitingen van de aankomende kopschopper.

En dat u ontdekte dat die kopschopbelofte paste in een patroon van een huurmoordenaar inschakelen, oproepen om Zwarte Piet én Sinterklaas om te leggen en zelfs, vlak nadat Karst Tates in Apeldoorn op Koninginnedag op de menigte inreed waarbij acht mensen overleden, de vraag waarom niemand inrijdt op de ouders en kinderen bij Sinterklaasintochten.

En toch sloot u een deal.

Die Akwasi deed zijn kopschopbelofte op 1 juni.

U was toen nog voorzitter van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam, dat in rapporten met nota bene als bron de actiegroep Kick Out Zwarte Piet ronduit stelt dat Zwarte Piet een racistisch figuur ís. Geen mening, maar een feit. En daarmee dús een activistische stichting. En één van uw bestuursleden was Mitchell Esajas, oprichter van blankenhatende subsidieclubjes als The Black Archives en New Urban Collective en in die hoedanigheid ook betrokken bij Kick Out Zwarte Piet.

Mensen die een roze bril dragen, denken misschien dat u gewoon niet goed nadacht over uw dubbelrol.

Dat het in uw kringen volkomen logisch is dat iemand én voorzitter kan zijn van een activistische stichting waarin ook het brein achter Kick Out Zwarte Piet een bestuursfunctie vervult óók objectieve vervolgingsbeslissingen kan nemen over iemand die een uitzinnige menigte opruit om het gezicht van als Zwarte Piet verklede volwassenen en kinderen in elkaar te trappen.

Mensen die een roze bril dragen, denken misschien dat u helemaal niet wist dat bij deze Akwasi sprake was van een patroon van geweldsverheerlijking en zelfs oproepen om Zwarte Piet, Sinterklaas en intochtbezoekers te vermoorden.

Die denken dat officieren van Justitie en de politie helemaal niet handig zijn met internet en dus niet eens in staat om een Twitter-account van een verdachte door te scrollen.

Ik heb mijn roze bril lang geleden afgezet.

Ik snap al jaren dat een officier van Justitie die voorzitter is van een activistische stichting die Zwarte Piet een racistisch figuur noemt en die iemand in het bestuur heeft die Zwarte Piet dit land ‘out’ wil ‘kicken’, géén zaak moet behandelen waarin de verdachte juist beloofde Zwarte Piet kapot te schoppen. Al was het maar om de schijn van vooringenomenheid te vermijden.

Én ik weet toevallig dat u heel handig bent met internet.

Gezondheid

 

Want we gaan even terug naar 12 april 2017.

Voor de Amsterdamse rechtbank staat Marcel K. terecht.

Marcel K. is een 37-jarige teruggetrokken levende inwoner van Kudelstaart die volgens psychiatrisch onderzoek verminderd toerekeningsvatbaar is omdat hij “een beperkt vermogen heeft om te anticiperen op gevoelens van anderen”.

Hij is de man die in de beroemde foto van een lynchpartij door de Ku Klux Klan het hoofd van Sylvana Simons heeft gephotoshopt en dat beeld via internet heeft verspreid.

De rechter veroordeelt hem tot 80 uur taakstraf.

Dat was conform de eis van de officier van Justitie, die hem graag als afschrikwekkend voorbeeld wil gebruiken.

Die officier, dat was u.

Een treurige blanke loser uit Kudelstraat moet van u bloeden voor een uiterst ranzig fotootje op internet.

Een zwarte serie-ondernemer uit Weesp mag gezellig koffie bij u komen drinken met zijn advocaat en komt ondanks een regelrechte bedreiging en opruiing weg met een verklaring waarin het woord ‘sorry’ niet eens voorkomt en waar-ie sowieso geen pest van meent.

Eindelijk begrijp ik de term ‘helper whitey’.

Groet,

JanD

PS. Gevonden! Een cadeautje waarvan ik zeker weet dat u het nog niet heeft.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)