Gepassioneerd Twitteraar Sander Schimmelpenninck stopt als hoofdredacteur van Quote

14-09-2020 13:25

Sander Schimmelpenninck (Screenshot NPO)

Sander Schimmelpenninck stopt als hoofdredacteur van Quote. De journalist/columnist/tv-presentator/gepassioneerd Twitteraar en Zelfspodcastmaker begon zeven jaar geleden bij het blad om in 2016 Mirjam van den Broeke op te volgen als hoofdredacteur.

Schimmelpenninck in een verklaring maandag:

“Zeven jaar is lang, en al helemaal voor een millennial zonder zitvlees. Het jaar 2020 is een snelkookpan geworden, waarin ik lange tijd zo’n beetje alles heb gedaan, maar nu het moment is gekomen om harde keuzes te maken. Die keuzes hangen ook samen met mijn persoonlijke leven; het vergrootglas waaronder ik het afgelopen jaar heb gelegen, vooral door mijn Op1-presentatie, beviel me buitengewoon slecht. Daarnaast wil ik mijn vriendin, die haar bedrijf in Zweden heeft, méér kunnen zien.

En dus ga ik mijn leven met wat meer vrijheid inrichten. Ik zal, onder meer vanuit Scandinavië, gaan schrijven voor de Volkskrant, waar ik al columnist was. Daarnaast zal ik blijven presenteren en opiniëren, en met mijn maatjes Jaap en Titus het podcastlabel dat rondom onze succesvolle Zelfspodcast is ontstaan verder uitbouwen tot een heus mediabedrijf. Andere projecten zijn nog te prematuur om over op te scheppen.”

Lees ook – Sander Schimmelpenninck weg als presentator Op1

Video – Ronald van Raak in gesprek met Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck

TPO.NL/OK