Economie

Greenpeace stuurt aan op faillissement KLM

14-09-2020 11:23

KLM (Screenshot Youtube KLM)

Greenpeace is weer eens op oorlogspad en nu moet Nationale Trots KLM eraan geloven. KLM kreeg in de coronacrisis miljarden om overeind te blijven. Zonder die steun zou de luchtvaartmaatschappij zeker failliet zijn gegaan. Dit gold voor zowat alle grote luchtvaartmaatschappijen.

Greenpeace wil echter duizenden mensen werkloos maken omdat de organisatie vindt dat de steunmiljarden moeten worden ingetrokken. Daartoe heeft de organisatie een rechtszaak aangespannen. Volgens Greenpeace zijn er onvoldoende voorwaarden gesteld aan de hulp op het gebied van klimaatverandering.

Uit de T:

„Deze staatssteun stort ons dieper in de klimaatcrisis en dat is in strijd met de zorgplicht die de Nederlandse overheid heeft voor haar burgers”, stelt Greenpeace. De organisatie wijst op een eerdere uitspraak van de Hoge Raad. Die verplichtte de Nederlandse staat na jarenlange strijd door milieustichting Urgenda meer te doen tegen de uitstoot van broeikasgassen.

Als de rechter meegaat met Greenpeace en de regering sommeert de steun in te trekken zonder dat er een pakket komt waar Greenpeace wel mee kan leven, valt KLM vrijwel zeker om.

TPO.NL/OK