Binnenland

Landelijke intocht Sinterklaas dit jaar GEHEIM, publiek niet welkom, want corona

16-09-2020 17:20

Die lieve goede Sint, hij komt! Hij komt!

In de reeks: ‘dit verzin je niet‘ deze keer een nieuwtje waarvan zelfs wij denken ‘dit verzin je gewoon niet’. Want: Sinterklaas en Zwarte Roetveeg Piet komen dit jaar wel naar Nederland Coronaland (vanuit Spanje Code Oranje zonder in quarantaine te gaan) maar waar dat blijft GEHEIM.

Geheim! Een landelijk, traditioneel kinderfeest! Geheim!

Nee, dit verzin je gewoon niet. Gelukkig hoeft Aart Staartjes dit niet meer mee te maken.

Aangezien de locatie geheim is komt er ook geen publiek, want die weten niet waar de Sint aankomt, duh. Publiek is namelijk niet welkom. Kinderen al helemaal niet. Kinderen hebben namelijk allemaal corona en Erik van Muiswinkel Hedwig uit GTST de acteurs die Zwarte Roetveeg Piet spelen willen niet worden besmet. De Sint zelf ook niet trouwens, want die is al 637 en met die leeftijd kom je de IC niet eens meer op met corona.

Lees meer over Akwasi

Voordeel is wel: al die irritante drammers van anti-/pro- Zwarte Piet kunnen nu dus ook niet komen demonstreren over de hoofdjes van onschuldige kindertjes, wat voor een beetje burgemeester een hoop nachtrust scheelt.

Het is nog niet bekend of Akwasi als eerste de geheime Sint-intochtlocatie zal gaan achterhalen en publiceren met opruiende oproepen.

Sinterklaas wordt dit jaar gespeeld door Jaap van Dissel.