Middenstand Maarheeze maakt zich op voor invasie ‘sobere’ maar kansloze asielzoekers

16-09-2020 13:25

Het pittoreske Maarheeze. Google Streetview.

Het pittoreske Brabantse dorp Maarheeze krijgt er, naast de Teutenboerderij uit 1779, binnenkort een geheel nieuwe attractie erbij. Als het aan staatssecretaris Ankie Broekers-Knol ligt wordt het nabijgelegen AZC in Budel namelijk het nieuwe thuis voor 60 veiligelanders.

Deze jonge ondernemende asielzoekers uit veilige landen zullen hier aan een extra sober regime worden blootgesteld zonder zakgeld. De plaatselijke middenstand in Maarheeze hangt in ieder geval al de vlag uit voor de groep die vooral grossiert in criminaliteit en overlast. Het dorp ondervindt dan ook al jaren problemen van het AZC. Zo zijn tassen allang niet meer toegestaan in bepaalde winkels en werken ondernemers met een ‘calamiteiten-app.’ Wel leek de situatie de laatste tijd wat beter te gaan.

Lees meer over asielzoekers

Het idee dat deze overlastplegers nu minder zouden gaan shoppen zo sober wonend en zonder zakgeld gaat er bij de Maarheezers dan ook niet in. ,”Als je weet dat je binnen een paar weken uitgezet wordt en geen geld hebt, is dat toch geen reden om minder, maar juist meer te stelen?”, aldus een anonieme winkelier in het Eindhovens Dagblad die verder echt niets tegen asielzoekers heeft. De belofte dat veiliglanders daadwerkelijk binnen vier weken op het vliegtuig zitten wordt in het dorp eveneens niet geloofd. Het oude normaal van zes diefstallen per dag bij de plaatselijk supermarkt zou zomaar eens het nieuwe normaal in het kwadraat kunnen worden.

Lees ook: GEHEIM RAPPORT GELEKT – MISDAADPIEK ASIELZOEKERS – VOORAL VEILIGELANDIËRS

Lees ook: COA deelt privégegevens asielzoekers met politie, inclusief etniciteit en religie, mag dus niet

Lees ook: ‘Veiligheidsregio’ splitst Musselkanaal 50 coronale asielzoekers in de maag, rechtstaat foetsie