Binnenland

Asielzoekers krijgen jaarlijks tientallen miljoenen om trage procedures bij de IND

17-09-2020 10:00

Refugees on a boat crossing the Mediterranean sea, heading from Turkish coast to the northeastern Greek island of Lesbos, 29 January 2016. Foto: Mstyslav Chernov/Unframe (https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Mstyslav_Chernov)

Elke week komen er weer honderden asielzoekers aan in Nederland. Dat is uiteraard een zegen voor ons allemaal! Enige probleem – want verder zijn er dus NOOIT problemen met al die jonge mannelijke asielzoekers, wie anders beweert is een racist en krijgt Sidney Smeets en de NPO achter zich aan – is dat er door al die asielzoekers veel te weinig capaciteit is bij de IND.

Daar komt nog eens bij dat Nederland wordt overspoeld door kansloze asielzoekers die helemaal geen kans maken op enige vorm van asiel in Nederland. Daarin zijn burgers van de glorious nations Marokko, Algerije en Tunesiƫ goed vertegenwoordigd. Dat helpt niet echt.

Door verstopping van de IND omdat we veel te veel asielzoekers aan onze open grenzen krijgen, moet Nederland – u dus – dwangsommen betalen aan asielzoekers die te lang moeten wachten. Wat hebben we toch een gaaf land.