Pas op, deze tekst bevat ernstige vormen van blasfemie

17-09-2020 16:02

In Nigeria heeft Vrouwe Justitia donderdag besloten dat een 13-jarig jochie zijn complete pubertijd mag wegkwijnen in een cel. De reden voor deze gevangenisstraf van tien jaar? Het beledigen van een entiteit die zelf te laf was om op de zitting te verschijnen. Om te laten zien dat het Allah menens was besloot een menigte even later om ook maar meteen zijn moeder aan te vallen. Goddelijke interventie komt je immers niet zomaar aanwaaien.

De Nigeriaanse Omar Farouq is zeker niet de enige persoon die door mensenrechters gestraft wordt voor het beledigen van godsfiguren. Zo kreeg de 37-jarige Asif Pervaiz uit Pakistan onlangs te horen dat hij geëxecuteerd zou worden vanwege blasfemie. Een land waar men sowieso snel de straat opgaat bij het tekenen van een verkeerde tekening of het schrijven van een onwelgevallig versje. (Het systematisch uitroeien van Oeigoeren is daar dan gek genoeg weer geen probleem, maar dit terzijde).

Hoewel al deze zaken in de westerse wereld gelukkig niet voorkomen leeft ook hier het bij sommigen het idee dat er wel iets inzit, dat woedend vuistjesmaaien na godslastering. Vooral wanneer er gespot wordt met de religie die momenteel koploper is in vrede en tolerantie klinkt er al snel gemor. Moet dat nou zou grof en spottend! Scheer je zo niet alle mensen over een kam? Een kam waar diezelfde mensen overigens geen enkele moeite mee hebben wanneer een enkele religieus iets barmhartigs doet.

Ook hier in ons eigen kikkerlandje springt er om de zoveel tijd een Donnertje uit de pan. Van die pepermuntzuigers die een verbod op smalende godslastering graag zien terugkeren in de breedste zin van het woord. Van die theedrinkers die veronderstellen dat het besmeuren van een enkel individu gelijk staat aan het beledigen van een godsdienst.

Daarom alleen al is het belangrijk om af en toe te zeggen waar het op staat: Weg met Allah en zijn dikke reet! Fuck God, samen met die hoerenzoon van Hem. Yaweh is een corrupte sadist. Die Ganesha moet echt eens leren die grote slurf van hem te houden en Boeddha, die luie hippie, mag best een keer gewoon gaan werken voor zijn geld!

Voelt u zich beledigd of gekwetst door al deze woorden hierboven? Bedenk dan dat het slechts gaat om woorden. U hoeft ze niet te lezen, noch te geloven.

Wat u wel moet doen is pal staan voor de vrijheid van meningsuiting. Want ‘een klein beetje zwanger’, waarde lezer, dat bestaat dus niet.