Nieuws

BRIEFJE VAN JAN – Aan Jerry A.

18-09-2020 13:47

Bol.com Algemeen

 

Beste Jerry,

Op donderdag 17 september heeft mijn broeder Bart Nijman een statement uitgebracht naar aanleiding van jouw zoveelste jankstuk in Het Parool.

Het is maar goed dat de oprichters van Het Parool niet meer leven. Daardoor hebben ze niet hoeven meemaken hoe hun voormalige verzetskrant de laatste jaren is verworden tot de spreekbuis van de pigmentverwende agressor. De journalistieke helden (die in jouw racistentaaltje natuurlijk “witte mannen” heten), zouden zich dusdanig hansvanmierloën in hun graf dat het gebonk van de botten tot in de verre omtrek van Halsema City te horen zou zijn.

Broeder Nijman is helaas niet altijd even kort van stof.

En voor iemand die de Nederlandse taal na 28 jaar in ons land zo slecht beheerst als jij gebruikt hij ook te veel moeilijke woorden, zoals ‘werk’, ‘carrière’ en ‘respect verdíenen’.

Daarom vat ik zijn 1467 woorden lange betoog even kort voor je samen: het is wel mooi geweest.

Toch nog een korte toelichting.

Wij worden steeds meer gedwongen om aan pigmentverwende inwoners van ons land uit te leggen dat we geen racisten zijn.

Wij krijgen elke keer die woedende blik van ‘Hoe durf je?’, gevolgd door louter op onze huidskleur gebaseerde racistische drek.

Gezondheid

 

Wij krijgen nooit de ruimte in de mainstream media, bij de Staatsomroepen en aan tafel bij knipmessende burgemeesters om onze unieke ervaringen als ten onrechte beschuldigde hardwerkende burgers onder woorden te brengen. Daarover gesproken: wij krijgen geen tonnen subsidie waarmee we (werk)tijd kunnen kopen om ons te verweren tegen de drek die over ons wordt uitgestort.

In sommigen van ons huist inmiddels woede, een terechte woede, voor al die shit die we moeten slikken, omdat we in ons eigen land als tweederangsburgers behandeld worden.

Dus komt er ook voor ons een dag waarop je denkt: fok it! Ik ben er helemaal klaar mee. Als ik een pigmentverwende activist tegenkom, sla ik hem knock-out. Als nog een pigmentverwende persoon mij racistisch bejegent, eindigt die in het AMC.

Ik kijk uit naar de dag dat mijn land, Nederland, niet langer jullie racisme en  jullie steunt, maar jullie slachtoffers, de brave blanke burgers in ons land.

Tot die tijd oogst jij wat je zaait.

En werken wij braaf door om jullie uitkeringen, huur- en zorgtoeslagen en subsidies te betalen.

Groet,

JanD

PS. Cadeautjes! Voor als dat militante mokkel van je en jij weer eens ergens gaan ‘verbinden’ met blanke kindjes en hun papa’s en mama’s.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)