Politiek

‘Nederlandse media vooral doorgeefluik strategie RIVM en WHO’

21-09-2020 10:09

“De media constateerden zelden dat uitspraken van RIVM- en OMT-deskundigen soms niet in lijn waren met belangrijke ontdekkingen in het buitenland. Ze waren voornamelijk een doorgeefluik van de strategie van WHO/RIVM.

Lees meer over RIVM

De twee kranten, die in de laatste zes maanden volledig door het ijs zijn gezakt, zijn de Volkskrant en NRC Handelsblad. Vooral omdat de invloed van deze kranten groot is. Ze worden immers vaak gelezen door de meest invloedrijke mensen in Nederland. Kranten, die in hun aanpak en uitstraling het gevoel geven dat zij zich wat verheven voelen boven de rest.

Neem een gratis TPO+-abonnement!

Je moet voor de grap eens in een krant of op de NOS-site een interview teruglezen van de laatste zes maanden met Van Dissel, Wallinga of Koopmans. Alsof Erica Terpstra de Dalai Lama interviewde. Geen kritische vraag werd gesteld.

Schrijf je in voor de TPO Nieuwsbrief

Maar het gaat om de kern van mijn boodschap sinds april: dat de aerosolen een cruciale rol spelen bij de verspreiding van het COVID-19-virus. En dat we er alles aan moeten doen om te zorgen dat die verspreidingsweg wordt geblokkeerd. De grotere uitbraken en de vele slachtoffers in zorginstellingen ontstonden omdat het gevaar van aerosolen werd (en wordt) miskend.”

Lees meer op de baanbrekende, belangrijke en levensreddende website van Maurice de Hond (maar u mag natuurlijk ook gewoon Volkskrant blijven lezen en NOS Journaal blijven kijken).

Lees ook: Maurice de Hond: ‘Huidige besmettingen vooral veroorzaakt door onjuiste RIVM-voorschriften’

Lees ook: Nu ook voor alle doven & slechthorenden: het RIVM heeft keihard G E L O G E N over mondkapjes

Lees ook: Maurice de Hond: ‘In andere landen spelen aerosolen steeds grotere rol, in Nederland nog steeds niet’