Politiek

Ouderenbond ANBO vindt speciale ouderenuurtjes discriminatie

21-09-2020 14:27

Een bejaarde. (Pixabay)

Ouderenbond ANBO vindt het geen goed idee dat er in Den Haag in openbare gebouwen speciale uurtjes komen voor kwetsbare groepen als ouderen. “Het is een soort van discriminatie. Het is een stigma dat je erop plakt. Meer dan 80 procent van de ouderen is gewoon hartstikke vitaal, heeft helemaal nergens last van, is nog sportief en fit en die mensen worden eigenlijk in een kwetsbaar hoekje gezet, terwijl ze daar niet horen”, zegt directeur van ANBO Liane den Haan tegen Omroep West. ANBO was eerder dit jaar boos omdat ouderenuurtjes in de supermarkt stigmatiserend zouden zijn, om vervolgens er voor te pleiten dat bejaarden wel voorrang bij thuisbezorging zouden krijgen.

Lees ook – Ouderenbond ANBO die woedend was over supermarkt-uurtje voor bejaarden wil nu voorrang bij bezorging boodschappen

De Haagse speciale uurtjes zijn een aanvulling op de landelijke maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Zo komen er speciale uren in bijvoorbeeld bibliotheken en zwembaden. Voor een 61-jarige zwemmer die net had gezwommen bij zwembad De Blinkerd in Den Haag hoeft een speciaal uur niet, weet Omroep West. “Het is misschien goed voor anderen, maar voor mij niet. Ik zou die uurtjes mijden. Ik weet dat hier een 55-plus dag is, maar daar ga ik niet tussen zwemmen. Die gaan veel te langzaam.”

TPO.NL/OK