Nieuws

Aan Famke Louise Meijer

22-09-2020 09:31

Beste Famke Louise,

Respect!

Je bent het beste bewijs dat iemand die niet eens in staat is een MBO-opleiding tot schoonheidsspecialiste af te ronden toch heel veel kan bereiken in haar leven.

Voor een 22-jarige heb je namelijk al een ongelooflijk CV opgebouwd.

Het begon met een YouTube-kanaal waarop je filmpjes plaatste waarin je gejatte grappen uithaalde met je vrienden. Daarna plaatste je vlogs over schoonheid en mode.

Je doorbraak kwam toen je die verving door muziekvideo’s. Met het controversiële, maar goudeerlijke, ‘Op Me Monnie’ brak je door als zangeres en toen je samen met Ronnie Flex ‘Fan’ uitbracht, was je opeens een van dé gezichten van de Nederhop.

Via een andere activiteit van de BV Famke Louise, je modellenwerk, belandde je op tv. Het begon met ‘Models in Paris: het echte leven’ en via Expeditie Robinson en De Jongens tegen de Meisjes kwam er zelfs een hele documentaire serie over je, ‘Famke Louise’. Dát leidde weer tot een eigen documentaire van je, ‘Bont Girl’.

Enzovoort, enzovoort, enzovoort.

En nog vind je het niet genoeg.

In een voor meer dan een miljoen kijkers vertoonde documentaire van acht seconden op Instagram zei je gisteren: “Alleen samuh krijguh wij de oferheid onder controlle. Ík… doe niet meer mee. Friedepiepel.”

Dat gaat over corona.

Gezondheid

 

En nu moeten we kiezen.

Of we intensivist Diederik Gommers, Erasmus MC-baas Ernst Kuipers en recovery verpleegkundige Don Roelofsen geloven, en nog keurig meedoen aan handen wassen, afstand houden en drukte vermijden.

Of jou, en dansleraar Willem Engel, geweldsfantast Janet Ossebaard en totaalwappie Micha Kat.

We moeten de overheid zéker onder controle krijgen. Op 17 maart. Door allemaal te gaan stemmen. En dan niet op wat Thierry Baudet altijd ‘kartelpartijen’ noemt, wat mij betreft.

Maar als het over corona gaat, luister ik duizend keer liever naar Gommers, Kuipers en Roelofsen dan naar mislukte schoonheidsspecialistes en ander dubieus volk.

Of, om het in aso-taal te zeggen: gewoon je bek houden.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Ik moest denken aan die uitdrukking van vroeger uit de reclame  – al zal die tegenwoordig wel verboden zijn.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)